Tényleg megtanulhatunk angolul ha angol filmeket nézünk?
Egész kis koromban csak angol rajzfilmeket néztem. 12 évig tanultam angolul. S most bemutatkozni sem tudok rendesen.
Egy ismerősöm ha nagyjából megtanulja egy nyelvre a hangzás szabályokat akkor, azon a nyelven halott szöveget simán leírja kisebb hibákkal.
Röviden: emberfüggő.
ha hónapokon keresztül beszél hozzád egy angol ember és lövésed sincs mit neszél megfogod érteni? NEM!
ha a magyar feliratot ráteszed úgy ér valamit, madj később lecseréled angol feliratra.
Hát nem hinném!
Középfok környékén viszont angolul angol felirattal, vagy felirat nélkül angolul, netán japánul+angol felirattal szinten lehet tartani valamennyire a nyelvtudást, sőt talán fejlődik is pl a szövegértés.
Nehézségi szintek:
angol hang+magyar felirat,
angol hang+angol felirat,
angol hang+nuku felirat.
Nagyon jó dolog és hasznos angolul nézni filmeket, de önmagában édeskevés. Ha középfoknál jóval kevesebbet tudsz, akkor szimplán nem fogod érteni és kész...
Gyerekkoromban imadtam a Star Trek-et, a 80as evek vegen a TNG-t a Sky Channel-en adtak, ott neztem. Amikor kezdtem egy arva kukkot nem ertettem az egeszbol, egy ev mulva mar jol tudtam kovetni a sztorit.
Aztan ott abbahagytak, elkezdte valamelyik nemet csatorna, talan a Sat 1. Ott ugyanez jatszodott le, egy ev mulva nemetul is tudtam kovetni az esememenyeket.
A szovegertesnel mukodhet, de ettol meg nem fogsz tudni pl. beszelni, mert az egy masik keszseg.
"és azt hogy csináljam hogy ott legyen az angol felirat a filmen?"
Mármint technikailag? Attól függ, hogy TV-ről, DVD-ről vagy számítógépről beszélünk. Digitális TV adásoknál elvileg van választható nyelv és felirat, de nekem analóg kábeltévém van, szóval ezt nem tudom pontosan. DVD-nél a kezdő menüben, vagy a lejátszó saját beállításai között tudsz feliratot választan, már ha az rajta van a lemezen. Számítógépen pedig vagy kiválasztod a lejátszó progi (pl. VLC player) menüjében a filmen lévő megfelelő feliratot, vagy ha nincs felirata, akkor neten kereshetsz hozzá felirat fájlt, és simán megnyitod a film mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!