Ha közvetlen miután éppen elaludtam hirtelen "megijedek" és összerándulok az mitől lehet?
Figyelt kérdés
hallottam olyanról hogy túl mély az alvás (vagy nem veszel levegőt álmodban stb...) és így ébreszt fel a tudatalattid..olyanom is szokott lenni, de akkor nem ijedek meg csak összerándulok...2014. dec. 18. 14:36
1/5 Wadmalac válasza:
Ez velem is gyakran előfordul.
2/5 Wadmalac válasza:
Nekem olyan érzés, mintha egy felgyűlt feszültség átütne. Lehet, hogy nem ez az ok, de az érzés alapján arra tippelek, hogy valahol valamelyik neuronban túlgyűlik az ingerülethez tartalékolt feszültség, amikor spontán átüt, akkor az ingerület láncreakcióként továbbfut a szomszédos neuronokon a mozgásvezérlő területekre.
3/5 anonim válasza:
Vagy az is lehet, hogy az alvásparalízis lassan kapcsol be. Az alvásparalízis (a rendellenesség jelentésen kívül) az, ami a motoros funkciókat kikapcsolja az alvás idejére. Valószínűleg az agyad még nem alszik teljesen, mozogna kicsit a kezed, lábad, de a paralízis miatt ez feszültséget okoz, és egyszerre jut ki az izmokhoz. (Hasonló, mint amit előttem is írtak.)
4/5 anonim válasza:
Nem egészen: pont az a gond, hogy az alvásparalízis még nem kapcsol be ilyenkor.
Elkezdesz álmodni, és az álmod hatására mozdul az izom.
Ez van az alvás kezdetén.
A másik, amiről beszélsz, hogy ha pl. annyira horkolsz álmodban, hogy megfulladnál tőle, akkor jó esetben még időben felébredsz. De ilyenkor nem álmodsz semmi különöset, csak csodálkozol, hogy miért dől rólad a víz és miért ver a szíved ezerrel.
5/5 anonim válasza:
velem is szokott ilyen lenni , általában olyankor amikor nézem a tv-t és felsikítanak akkor azt hiszem álmomban , hogy elestem vagy , hogy leestem valahonnan xdd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!