Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy keletkezett...

Szerintetek hogy keletkezett a Föld? Isten teremtette, vagy inkább a tudományos magyarázatokban hisztek? (pl. ősrobbanás)

Figyelt kérdés
2014. dec. 3. 21:22
1 2
 11/12 anonim válasza:
Kiszartam vasárnap.
2014. dec. 4. 17:40
 12/12 Vree ***** válasza:

A tudományban nem hinni kell...

pl. az ősrobbanásban sem "hiszek". Van egy pár tucat részletes, komoly magyarázat, és ha szerintem logikusan, elfogadhatóan, kellően alátámasztva el tudja magát magyarázni (vagy legalább a szerintem illetékes hozzáértők szerint igen), és elég bizonyíték látszik, hogy működik, akkor elfogadom. Amíg újabb jobb magyarázat nincsen. (minden modell korlátozott, teljesen természetes, hogy előbb-utóbb lecserélődnek.)

Az istenkét meg már 8 évesen se hittem el, és kiakasztó, hogy ezt a gyerekes ötletet az égben lakó láthatatlan emberről kell folyton újra elmagyarázni, mikor egyáltalán semmi versenyképessége nincsen. Inkább a komoly, felnőtt lehetőségekről kellene vitázni, nem arról, hogy kit harapott orron a kígyó a kertben a mesében.

2014. dec. 4. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!