Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a legrégebbi magyar lelet...

Mi a legrégebbi magyar lelet a Kárpátmedencéből?

Figyelt kérdés
sokszor hallottam hogy már a honfoglalás előtti időkből is találtak magyar leleteket, amik arra utalnak hogy a Kárpátmedence az őshazánk. írnátok konkrétumokat?

2014. nov. 28. 22:36
 1/3 A kérdező kommentje:

továbbá sok ilyet találni a neten, de nem tudom mennyire hiteles

A 2000-ben elvégzett Semino-féle, genetikai vizsgálatsorozat, Y-kromoszómás kutatási eredményei szerint:

"-A magyar férfiak 60 %-a az EU-19-es - őskőkorszakbeli - ősapa leszármazottja.

-A magyar férfiak további 13,3 %-a az EU-18,

-11 %-a az EU-7,

- és 8,9 %-a az EU-4 ősapa utóda.

Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi magyar férfiak 93,3 %-a négy ősapától ered, és 73,3 %-a már az őskőkorszakban a Kárpát-medencében élt férfiak utódja." (Dr. Czeizel Endre: A magyarság genetikája 235. oldal, 3. bekezdés.)

2014. nov. 28. 22:39
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem arra gondolsz, hogy az avar és jóval korábbi szkíta motívumok kísértetiesen hasonlítanak a honfoglaláskori magyarokéra, holott az avarok és a magyarok a hivatalos álláspont szerint nem is találkozhattak egymással. Bár a "kitalált középkor" elmélet kissé meredek, azért az elgondolkodtató, hogyha szeretnél venni egy Nagy Károly érmét CAROLVS MAGNVS, akkor ilyet nem fogsz kapni, max fantáziaveretet. Ha azt vesszük, hogy a gyűjteményemben van vagy 300 db csak I. Constantinustól és van vagy 4 Szent István dénárom, elég röhejes, hogy sosem futottam bele egy olyan uralkodó érméjébe, aki 40 éven keresztül uralkodott. A rómaiaktól Vetraniotól és Procopiustól is van több darabom, pedig ők csak 3-3 hónapig regnáltak... Fura.
2014. nov. 29. 00:17
 3/3 hollófernyiges ***** válasza:
A genetikai vizsgálatokat félreérted. Az _Y kromoszómájuk_ származik négy ősapától (nem nagy ügy, valamennyi mai férfi Y kromoszómája egy 70 ezer éve élt afrikaitól származik), a többi génjük meg tíz- és százezernyi másiktól, csak azokat nem lehet lekövetni a crossing over miatt. És a Kárpát-medencei tartózkodásuk sem következik a mai gyakoriságokból.
2014. nov. 29. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!