Szerintem a hőtágulással járó anyagszerkezeti átrendeződés lehet a jelenségért felelős. Egy borotva éle ("vastagsága") a nanométeres tartományba esik. Bármilyen anyagból is készüljön, a melegvízbe mártáskor lényegesen gyorsabban forrósodik fel a mikroszkópikus vastagságú él, mint a penge többi része. Ez komoly mechanikai feszültséghez vezet, és szerintem magyarázata lehet a jelenségnek.
2010. jan. 28. 12:57
7/10 anonim válasza:
Nem az hogy kicsorbítja, hanem elveszíti az élet. Legalábbis gyorsabban, mint hideg vízben.
Aki ezt nem vágja az próbálja ki.
2010. jan. 28. 22:41
8/10 anonim válasza:
Dilatáció. Hőtágulás. Melegítéskor az anyagok tágulnak, ezáltal a tágulás következtében a penge valamelyest veszít az éléből.
2010. jan. 28. 23:07
9/10 Salx Narval válasza:
Szerintem a vízkő rakódik le az élre és az tompítja a pengét.A vízmelegítőn átfolyt vízben, már kicsapódnak a sók és így könnyebben felrakódik az élre. Desztillált vizet kellene használni, persze csak elméletileg.
2010. jan. 29. 04:29
10/10 anonim válasza:
Igen, veszít az éléből. De ha van ráérős időd, építs piramist, mert abban viszont visszanyeri!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!