Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » HA a robotika érdekel, hogy...

HA a robotika érdekel, hogy kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
Még gimibe járok, de egy kicsit se értek hozzá. Tudnátok ajánlani olyan könyveket ami ezzel foglalkozik?
2010. jan. 24. 12:05
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Könyvet hirtelen nem, de a neten biztosan bőven elég anyagot találsz. Inkább egyetem alatt, villamosmérnöki pályán van értelme komolyan elkezdeni vele foglalkozni. Akkorra fogod tudni a fizikát, matekot eléggé hozzá.
2010. jan. 24. 12:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne villamosmérnökre menj, hanem a gépészekhez mechatronikára. A villamosmérnökök csak vezérlést terveznek, a mechások csinálják a robot vázát, meg az összeszerelést.
2010. jan. 24. 12:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem meg végezd el mindkettőt. Kezd a mechatroval mert az a könnyebb, aztán mehet a villanyász. Addig is nagyon figyelj fizikán.
2010. jan. 24. 19:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Fizika és matek kell hozzá. De. Attól függ, mit akarsz csinálni a robottal? Összeépíteni és programozni két teljesen más szakma, noha gyakran ugyan az csinálja (az egyszerűbb esetekben).
2010. jan. 26. 12:31
 5/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. A programozási része az nem érdekel.

És a külföldi iskolákrol mi a véleményetek?

2010. jan. 26. 12:37
 6/8 anonim válasza:
100%

Hát már pedig a programozás és a matematika, logika része teszi a robotot robottá. Ha nem tudsz programozni, nem értesz a robotokhoz sem!

A robotokkal egyébknt a kibernetika tudománya foglalkozik. Ez a tudományág az önszabályozó rendszerek működését vizsgálja, ennek szakterülete a robotika, avagy önszabályozó mesterséges rendszerek vizsgálata, működése. Ez pedig keényen programozás, matek.

Nem is értem, ha ezzel nem tudsz mit jezdeni, mit akarsz a robotoktól.

A villamosmérnöki, a mechanika, az meg abszolút másodlagos dolog. Robot létezhet külön fizikai test nélkül is, pl. chatprogram.

2010. jan. 26. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Nézz körül itt:

[link]

Ez szerintem elég érdekes, és talán nem kell első lépésre sok matek hozzá.

2010. jan. 28. 23:27
 8/8 anonim ***** válasza:

12:37 "A programozási része az nem érdekel."

Nem számít, és villamosmérnöknek tanulok, és tanulok programozást, és (valószínűleg) a gépészek is. Ipari automatizáláson 100% a többin 99.

2010. jan. 29. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!