Van olyan aki tanítói szakon tanul vagy végzett?
Biztos meglepő, de főiskolai szintű a matek. Nem csak az alsó tagozatos anyagokat kell megtanulni és érteni, de még csak nem is a felsőst vagy a középiskolait...
És mivel a matek minden iskolatípusban kiemelt tantárgy (meg a magyar is), ezért komolyan szokták venni.
Amúgy épp elég baj az az országnak (és főleg a lakosságnak), hogy iszonyatosan alacsony pontszámokkal be lehet jutni pedagógusokat képző főiskolákra, szinte minden idiótát felvesznek; aztán akik valahogy mégis eljutnak a diplomáig, majd "tanítják" a gyerekeket... Pfff... :(((
Természetesen tisztelet a kevés kivételnek.
"pedagógusokat képző főiskolákra, szinte minden idiótát felvesznek; aztán akik valahogy mégis eljutnak a diplomáig, majd "tanítják" a gyerekeket... "
Sajnos tapasztalat :(
Akik már a legelső félévben bukdácsolni kezdenek, vesznek fel más szakról tárgyakat, hogy ne kerüljenek át fizetősre, és így lesznek kétszakos tanárok.
Sajnos manapság az van mint a mondásban "aki tudja csinálja, aki nem tudja, tanítja". :(
Erős tisztelet a kivételnek, azt kívánom hogy újra ők legyenek többen!
Nem mindegy, milyen iskolába jár valaki, mert egy erős gimiben/szakközépben szerzett hármas tudás akár több is lehet, mint egy gyenge suliban a négyes/ötös...
De részemről akkor sem támogatnám, hogy hármasokkal be lehessen kerülni tanítóképzőbe. (Jelenleg sajnos be lehet.)
Ami konkrétan téged illet: nem tudom, mennyire erős a motivációd, miért akarsz tanító lenni. De ha ez a célod, akkor küzdj érte. Első lépésben mondjuk ráerősíthetnél a matekra a folyamatos unatkozás helyett; napi egy-két óra intenzív gyakorlás csodákat tesz. :)
Nem tudom, mennyire lehet/érdemes összehasonlítani a kettőt, erről szerintem csak olyanok alkothatnak véleményt, akik tanító és biosz szakot is végeztek. Nekem speciel fogalmam sincs, de nem hinném, hogy a biosz annyira tragikusan nehéz lenne.
Minden esetre szerintem tényleg gyúrj rá a matekra unatkozás helyett. :D
A két lehetőség közül pedig szerintem az angol jobb, szinte biztos álláslehetőségekkel, mert sok suliban keresnek angol művteres tanítót, körit favorizáló pályázatot viszont még nem láttam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!