Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van olyan aki tanítói szakon...

Van olyan aki tanítói szakon tanul vagy végzett?

Figyelt kérdés
mennyire nehéz a matek és mennyire veszik komolyan tanítói szakon?
2014. szept. 30. 14:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem az a kérdés, ott mennyire veszik komolyan. A kérdés az, mennyire veszed te komolyan a leendő tanítványaidat? Vagy hajlandó leszel kiállni a katedrára tudatlanul is?
2014. szept. 30. 15:02
 2/8 A kérdező kommentje:
de én most arra voltam kíváncsi h milyen nehéz a matek, mert akk úgy jelentkezek tanítói szakra ..
2014. szept. 30. 16:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Biztos meglepő, de főiskolai szintű a matek. Nem csak az alsó tagozatos anyagokat kell megtanulni és érteni, de még csak nem is a felsőst vagy a középiskolait...

És mivel a matek minden iskolatípusban kiemelt tantárgy (meg a magyar is), ezért komolyan szokták venni.

Amúgy épp elég baj az az országnak (és főleg a lakosságnak), hogy iszonyatosan alacsony pontszámokkal be lehet jutni pedagógusokat képző főiskolákra, szinte minden idiótát felvesznek; aztán akik valahogy mégis eljutnak a diplomáig, majd "tanítják" a gyerekeket... Pfff... :(((

Természetesen tisztelet a kevés kivételnek.

2014. szept. 30. 18:55
 4/8 anonim ***** válasza:

"pedagógusokat képző főiskolákra, szinte minden idiótát felvesznek; aztán akik valahogy mégis eljutnak a diplomáig, majd "tanítják" a gyerekeket... "

Sajnos tapasztalat :(

Akik már a legelső félévben bukdácsolni kezdenek, vesznek fel más szakról tárgyakat, hogy ne kerüljenek át fizetősre, és így lesznek kétszakos tanárok.

Sajnos manapság az van mint a mondásban "aki tudja csinálja, aki nem tudja, tanítja". :(

Erős tisztelet a kivételnek, azt kívánom hogy újra ők legyenek többen!

2014. szept. 30. 19:23
 5/8 A kérdező kommentje:
gondolom akkor 3-as középiskolai matekkal nem tanácsos tanítói szakra jelentkezni :(
2014. szept. 30. 23:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, milyen iskolába jár valaki, mert egy erős gimiben/szakközépben szerzett hármas tudás akár több is lehet, mint egy gyenge suliban a négyes/ötös...

De részemről akkor sem támogatnám, hogy hármasokkal be lehessen kerülni tanítóképzőbe. (Jelenleg sajnos be lehet.)

Ami konkrétan téged illet: nem tudom, mennyire erős a motivációd, miért akarsz tanító lenni. De ha ez a célod, akkor küzdj érte. Első lépésben mondjuk ráerősíthetnél a matekra a folyamatos unatkozás helyett; napi egy-két óra intenzív gyakorlás csodákat tesz. :)

2014. okt. 1. 06:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Már kiskorom óta tanító szerettem vna lenni vagy tanár, mindig úgy éreztem h milyen jó lenen tanítani gyerekeket meg, h én másképp csinálnám, mivel lehetne érdekesebbé tenni az órákat. Az az igazság h matekot soha nem szerettem, a biológiát viszont nagyon de mivel a biológiatanár szak nehezebb mint a tanítói ezért inkább tanító lennék környezetismeret vagy angol műveltségterülettel.
2014. okt. 1. 11:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyire lehet/érdemes összehasonlítani a kettőt, erről szerintem csak olyanok alkothatnak véleményt, akik tanító és biosz szakot is végeztek. Nekem speciel fogalmam sincs, de nem hinném, hogy a biosz annyira tragikusan nehéz lenne.

Minden esetre szerintem tényleg gyúrj rá a matekra unatkozás helyett. :D

A két lehetőség közül pedig szerintem az angol jobb, szinte biztos álláslehetőségekkel, mert sok suliban keresnek angol művteres tanítót, körit favorizáló pályázatot viszont még nem láttam...

2014. okt. 1. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!