FIZIKA ZSENI? Feladatmegoldáshoz kérném segítségeteket részletek lentebb
Figyelt kérdés
Egy méhecske virágpor nélkül 8m/s, virágporral megrakodva 6 m/s sebességgel repül. Milyen messziről hozhat virágport negyed óra alatt? Levezetve szeretném kérni előre is köszönöm2014. szept. 14. 13:34
1/4 anonim válasza:
Ha a kaptárból indul és oda is megy vissza akkor 3085,8 méterről hozhat virágport.
negyed óra = 900s
A 900s-t fel kell osztani 14 részre
900/(6+8)= 64,3
a 64,3at meg kell szorozni 6-tal(ennyi ideje van gyorsan repülni)
64,3*6=385,7(s)
385,7 másodpercet tud gyorsan repülni, meg kell szorozni ezt az időt a gyors repülés sebességével (fordítottan arányos a kettő)
385,7*8=3086,4
Azért valaki nézze át, mert nem biztos, hogy jó
2/4 anonim válasza:
igazából magamat is ellenőrizhetem
a 900 percből maradt 514,3
Ennyi ideje van visszaérni a kaptárhoz a mézzel. ezt megszorzom a lassú sebességével
514,3*6=3086
Tehát jól számoltam
3/4 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Ha lány vagy és jól mézel ki, akkor én bármikor segítek neked fizikából. :)
4/4 anonim válasza:
Komolyan hetedikes-nyolcadikos tanulókra nyomulsz gyakori kérdéseken. Nincs Ennyire szánalmas ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!