Igaz, hogy Mátyás királyunk román volt?
Nekem azt mesélte valaki,hogy még ilyen-olyan vitában a székelyek is (már az ott lévők) elismerték,hogy a Hunyadiak bizony románok voltak. Ez csak egy felvett vagy magyarosított név.
Ez komoly ?
itt mindent megtudhatsz Mátyás királyról...
Tisztában vagyok vele,hogy akkoriban Erdély még hozzánk tartozott.
Mi van ha Már a felmenői így Huhyadi "törkverő2 János is felvett nevet örökített tovább?
Ez most csak Vicc,hogy románián ezt tanítják,ugye?
Akki mi magyrok miért nem védjük meg a történelmünket?
Ha nenm igaz akkor ők másként fogják megismertetni a turistákkal a történelmet.
Mi miért nem védjük meg a történelmünk?
Na tessék. Havasalföldre vándoroltak be. Kérdés,hogy honna?
Kicsit utánanéztem, mert csak annyit tudtam, hogy Mátyás apja (Hunyadi János) nem beszélt magyarul. Sőt szinte csak románul beszélt...
Találtam egy ilyet:
"A Hunyadi-család román eredetére számos jel utal, többek között az is, hogy idősebb Hunyadi Jánost Hunyadi Oláh Jánosnak is hívták, külföldi követségeiben pedig Wallachia (Havasalföld) fehér lovagjaként emlegették. Feltételezhetően egy előkelő román család sarja lehetett Vajk, mivel a magyar udvarban közrendű származású ember lovagi címet nemigen kaphatott, márpedig Hunyadi Vajkot mindig ezzel a címmel említik a történeti források."
Forrás:
Mindenesetre várom a további hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!