Valaki el tudná mondani, hogy mi ez a 42 dolog?
Figyelt kérdés
Rengeteg ilyet látok, hogy valaki felteszi kérdésnek, hogy mi az élet értelme, erre azt kapja válaszul, hogy 42. Wikipédián utána néztem, állítólag a Galaxis útikalauz stopposoknak c. könyvből ered, és az író véletlenszerűen választotta a 42-es számot. (Nem olvastam a könyvet, szóval nem tudom, hogy mi a jelentősége a számnak) De mivel annyian írták, lassan kezdek kételkedni, hogy nincs semmi jelentése.2014. szept. 7. 22:01
11/13 BringaManó válasza:
Ha a 13-as számrendszerre gondolsz, akkor az nem is bonyolult. :-)
Ha nem arra, hanem az összes többire, akkor olvassák el a Wikin a kedves érdeklődők: [link]
12/13 Gőte válasza:
Minekután Adams anno azt közölte "I may be a sorry case, but I don't write jokes in base 13.", határozottan nem arra gondolok.
Jóllehet, a 6x9=42 dolgot a legtöbb elemzésben a Föld computerhibájaként tartják számon, én anno pont azért kuncogtam rajta, mert nekem az első alkalommal (volt az már jó pár éve...) úgy jött le, mint puszta bizonyíték, hogy szeretett világegyetemünk szimpla tévedés, egy zsákutca, mely megrontotta a békés és csodás nem-létezést, tehát fölösleges számokkal piszmogni, mivel az egésznek se füle...
13/13 idesapad válasza:
ez vajon veletlen? :D
A válasz 42%-ban hasznosnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!