Hogy kommunikál Stephen Hawking?
Figyelt kérdés
Annyit tudok róla, hogy beszédszintetizátorral, de úgy tudom, teljesen mozgásképtelen, így az ujjat sem tudja használni szöveg leírására. Ezért nem értem, hogy képes gépi hangot ki adni.2010. jan. 16. 15:03
1/2 anonim válasza:
Én úgy tudom, azért nem teljesen mozgásképtelen.
Arról hallottam, hogy az ujjait tudja mozgatni és egy billentyűzeten üti be a szavakat, amiket a gép kimond.
De olyan technológiáról is hallottam, amely az agyhullámokat értelmezi, tehát hogyha tényleg teljesen mozgásképtelen, akkor akár ez is lehet.
L
2/2 anonim válasza:
Az egyik szeme és az egyik ujja mozog, gyakorlatilag ezzel vezérel mindent. Itt olvashatsz róla:
A lényeg, hogy van egy monitora, amin a betűk fölött fut a kurzor végig. Ha eléri a kívánt betűt, mozgatja a szemét és ez felel meg klikkelésnek. Három-négy szót tud így percenként összerakni, ezért amikor hallod őt pl. TV-ben beszélni, a mondatai már előre kész vannak és csak rányom a play gombra. Nem semmi lehet így élni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!