Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hová megy innen a földről a...

Hová megy innen a földről a sok zaj, a hangzavar amit itt a földön csapunk mi emberek, hol gyüllik össze ez a hang mizéria?

Figyelt kérdés
2014. júl. 21. 22:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Igen. Igaz, hogy jelenleg halványlila gőzünk sincs róla hogy mi okozhatja, de az már majdnem biztos, hogy valami sokkal nagyobb, mint a mi univerzumunk. Legalábbis jóval nagyobb vonzóerővel (ha univerzumunkon kívül van), vagy sokkal nagyobb taszítóerővel (ha univerzumunkon belül van) rendelkezik, mint amekkora gravitációs vonzerőt univerzumunk teljes anyagkészlete produkál. Ezért tágul univerzumunk gyorsuló ütemben. Nem tudjuk mi a fene lehet ez és hol van, de a hatását ki tudjuk mérni. Ezért aztán a tudósok - egyelőre jobb név híján - elnevezték ezt a valamit sötét anyagnak. Tehát a sötét anyag az nem egy egzakt anyagfajta, hanem csak annyit jelöl, hogy nem tudjuk mi az, nem tudjuk hol van, nem tudunk róla a világon semmit, csak annyit, hogy keményen dolgozik univerzumunk gravitációja ellen, és megpróbálja széthúzni azt. Egyelőre úgy tűnik, sikeresen.
2014. júl. 24. 08:35
 12/12 A kérdező kommentje:
Sceptic nevű felhasználó érdekes dolgokat tudsz írni,tetszik nekem ez a tudománynak nevezett találgatás,azt hiszem értem ezt a hangal kapcsolatos témát is amit eredetileg kérdeztem. tehát ,ha nem csapunk iszonyat nagy zajt az semmedig nem megy ,eloszlik mint a füst,lebomlik.minnél nagyobb a hangzavar annáltovább tart de az sem gyűl fel sehová,nem lehet elraktrozni legalábbis a jelenlegi tudásunk szerint.
2014. júl. 25. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!