Ha nagyon humán "beállítottságú vagyok, mennyire lehet nehéz az orvosi?
Kedves utolsó válaszoló!
Tudnál nekem véleményt írni a pécsi egyetemről, valamint hogx miért azt választottad? Előre is köszönöm!
Szia!
Természetesen. Én azért Pécset választottam, mert pécsi vagyok, és így itthon maradhattam, a barátaimmal is megtarthattam a kapcsolatot, és mert mind a négy orvosi egyetem Magyarországon nemzetközileg elismert oktatást nyújt, tehát nem láttam volna értelmét csak azért variálni, hogy úgymond tekintélyesebb helyre menjek. Orvosi mellett nemigen lehet dolgozni, így az ember rá van szorulva a szülei támogatására, és azért külön albérletet vagy koleszt fizettetni velük, mert másik városban akarod tanulni azt, amit a saját városodban is jó színvonalon tanítanak, nekem meredek lett volna (ne vegye elítélésnek az, aki valamiért mégis így dönt, nyilván nem látok bele az ő családi kapcsolataiba stb.)
Nem is bántam meg ezt a döntést, szerintem a POTE egy kellemes, jó hely jó közösségi élettel, jó programokkal. Itt nem is annyira érezni azt a pénztelenséget, ami sajnos a PTE többi karát sújtja (a barátom TTK-s, így van arra is rálátásom.)Ennek oka, hogy a külföldiek, akik többen vannak, mint a magyar hallgatók, fizetnek a képzésért, és azzal a kar gazdálkodik.
A magam részéről azt mondom, az orvosi képzés olyan, hogy várost válassz elsősorban a 4 közül, és odamenj, amelyik városban a legszívesebben húznál le éveket. Mindegyik egyetem jó képzést ad ugyanis. Más szakok, karok esetén tudom, hogy egyes egyetemek diplomáivan szóba sem állnak veled, de az orvosképzés nem ilyen, mind a négy nemzetközileg elismert diplomát ad, és itthon is el tudsz helyezkedni mind a 4 diplomájával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!