Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az embereknek többségének...

Az embereknek többségének miért abszurd a viselkedése?

Figyelt kérdés

Miért ragaszkodnak a negatív szokásokhoz? Értem ezalatt, hogy miért szeretjük magunkat sajnáltatni, miért elevenítjük fel folyton a múltban történt negatív történéseket stb.

Miért ragaszkodunk a negatív készségekhez?

Lustaság, önkontroll hiánya stb.

Miért nem használjuk ki a lehetőségeinket, miért találunk inkább akármilyen hülye kreált kifogást?

Ezek a dolgok a legtöbb embernél megtalálhatóak. Ugye a önfejlesztő ipar is jóformán ezekre az emberi abszurditásokra épül.

Ezek a viselkedési minták teljesen szembe mennek az ember elvárásaival. Például van egy ember aki le akarna fogyni, de nem teszi, mert lusta, miért van ezeknek ekkora hatásuk egy emberre?

2014. júl. 10. 15:50
 1/2 anonim ***** válasza:

Azt írod hogy abszurd a legtöbb ember viselkedése.

De ha minden ember ilyen akkor talám inkább a te elvárásaid az abszurdak nem?

" Ha mindenki szembe jön akkor lehet hogy te haladsz rossz irányba"

2014. júl. 10. 16:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Akaraterő és elszántság szükséges hozzá, ami nem terem a fán :/ Lefogyni nem tudom milyen lehet, vézna vagyok.. de régóta próbálom magam rávenni a rendszeres heti 3 edzésre és többnyire elmarad akaraterő hiányában :/ Hát még túlsúlyosan milyen nehéz lehet :S Egyáltalán nem abszurd a viselkedés, csak.. kényelmes, fogalmazzunk úgy :P És az ember hajlamos nem megvetni a kényelmet.
2014. júl. 10. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!