KNO3 használható tartósításra?
"(Na-benzoát nem jó megoldás)"
Megkérdezhetem, miért ne lenne az?
Mert mi gond nélkül tettünk el bodzaszörpöt Na-benzoáttal.
A KNO3-at hústermékekhez használják, használták, egyre kevésbé, éppen azért, mert pl. a Na-benzoát kisebb alkalmazott mennyiséggel is hatásosabb.
De a nagypapi polcán lévő maradék por nem feltétlenül azonos az E252, élelmiszeripari tisztaságú KNO3-mal.
Én nem kísérleteznék vele étkezési célra. Főleg, ha a dozálást nem ismered, bár nagy bajt tisztán nem okozhat, ha Afrikában elterjedten használják leves-sűrítésre :D.
Ja, és lehetőleg ne keverd kristály- vagy porcukorhoz. Ha mégis, ne gyújts rá a közelében. :)
....amit meg műtrágyának gyártottak, tutira nem élelmiszer tisztaságú.
A krumpli nem kap tőle hasmenést.
Gondolom folyasztónak használta bórax helyett.
Hát, ahhoz nem kell olyan állati tisztának lennie.
_NEM_ jó a KNO3 !
max hústermékbe, botulizmus ellen.
A bodzaszörp nem tud megposhadni, a magas cukortartalom miatt ! Kevés citromsavat, vagy aszkorbinsavat tehetsz még bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!