Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy elég érdekes kérdést...

Egy elég érdekes kérdést szeretnék fel tenni nektek?

Figyelt kérdés
nagyon sokszor elgondolkodok, hogy mi lehet az űrön kívül, régebben olvasgattam róla, de ha írnátok nekem ide néhány dolgot ami ehhez a témához kapcsolódik szíves olvasgatnék, az már a tudósok nagyjából tudják hogy a bolygónk hogyan keletkezett, de hogyan keletkezett az űr? Kinek mi a tippje?

2014. jún. 20. 13:22
 1/8 anonim válasza:

Ezen nem kell nagyon gondolkozni, mert senki se tudja, lehet nem is fogják!

Én szerintem: Van és kész! :)

2014. jún. 20. 13:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom megállni a kísértést, hogy kérdésedre azt a választ adjam, hogy: Nem!
2014. jún. 20. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy űrön kívül. Az űr maga az anyagon kívüli térfogatot jelenti, tehát ahol nincs anyag, ott űr van. Vagyis az űrön kívül kifejezés magát az anyagot jelenti.

Amire Te gondolsz, az nem az űr, hanem az univerzum.

Nekünk, akik az univerzumunkon belül vagyunk, nincs olyan, hogy univerzumunkon kívül. Mi be vagyunk ide zárva, és nemcsak kilépni, de kinézni sem tudunk univerzumunkból. Nekünk ez jelenti a világot, a mindenséget, mert bármerre is indulsz el és bármeddig is mégy, mindig az univerzumunkon belül fogsz maradni. Egyszerűen nem tudsz belőle "kimenni", mert a fizika törvényei ezt nem teszik lehetővé.

2014. jún. 20. 13:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Ajánlott anyag: az új Cosmos, Neil Degrasse Tysonnal.
2014. jún. 20. 14:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Univerzumon kívülre gondolsz.

Néhány kulcsszó a témával kapcsolatban: párhuzamos univerzumok -> multiverzum, hipertér, extra dimenziók, elméleti fizika.

Extra dimenziók: térbeli és időbeli dimenziók is lehetnek.

Relativitáselmélet általánosítása: szuper relativitás elmélet n tér és m idődimenzióra.

Ha létezik olyan világ ahol 2 dimenziós az idő és ott lennénk akkor ugyanakkor ott lehetnénk amit már megtörtént velünk, időutazás nélkül ha pl köröket teszünk meg az időben. A mi egydimenziós időnkben ugyanakkor nem lehet még egyszer ott lenni a nélkül ,hogy vissza ne mennénk az időben. Egy kétdimenziós olyan világban ahol kétdimenzós az idő ott a múlt, jelen, jövő fogalmak nem érvényesek.

Ez az egész (egyelőre) csak elmélet. CERN-ben ezeket (is) kutatják a részecskegyorsítóban, hogyha léteznek más univerzumok a sejtés az hogy ezek közötti izoláció nem tökéletes, kvantumszinten kimutatható a létezésük. Ha sikerül "kiskaput" találni akkor átléphetünk más világokba azaz "űrön kívül"-re.

Nem tartom kizártnak hogy pár száz éven belül a szuper relativitáselméletet fogják oktatni egyetemeken.

2014. jún. 20. 15:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Az univerzumon kívül nincs semmi, az eddigi tudásunk és elméleteink szerint. Igazából ez olyan kérdés, mint a "Mi volt az idő előtt?", ezeket felesleges feltenni, mert a kérdés értelmetlen.

Az eddigi teóriák alapján egy kis méretű gömböt képzelj el, amelyben a világunk össze anyaga összetömörült, majd ez a gömb fokozatosan kitágult, és ez egyre csak növekszik, egyre gyorsabban.

2014. jún. 20. 16:03
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Más válaszát és meghallgatom !
2014. jún. 21. 20:45
 8/8 anonim válasza:
Az én véleményem az, hogy amikor létrejön egy fekete lyuk, akkor a belsejében keletkezik az újabb univerzum. Mikor létrejön a fekete lyuk, egyből elkezd beszívni anyagokat és fényt a saját univerzumából,-ez köztudott. Ekkor a Fekete lyukban létrejön egy hasonló ősrobbanás, mint amivel a mi univerzumunk is kezdődött. Ez az elmélet megmagyarázhatja, hogy hová kerül a fekete lyuk által eltüntetett anyag!
2014. júl. 2. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!