Az öngyújtó felrobbanhat a zsebben?
Figyelt kérdés
2014. jún. 18. 15:49
1/13 anonim válasza:
Ha nagyon meleg van a zsebedben, akkor igen! Néha szellőztessél!
2/13 anonim válasza:
Az öngyújtó nem robban fel te okos.
3/13 anonim válasza:
#2 kár, hogy nem találom a képet, hogy a kocsimban hogyan robbant fel az öngyújtóm, te okos
4/13 anonim válasza:
Én is keresgéltem már a kocsiban a darabjait!
5/13 anonim válasza:
Az nem felrobbant, hanem a nagy nyomás miatt kiszökött belöle a gáz, kb mint egy lufiból a levegő.
A robbanás értelmezésével kell első lépcsőben megküzdened a kérdés helyes megválaszolásához te okos.
6/13 anonim válasza:
Kocsiban én is. Nem is egynek. Bár a mai öngyújtók szelepelése (elvileg) olyan, hogy előbb engedi el a gázt, minthogy a gyújtó felrobbanna. Viszont az autó nem zseb. A zsebben lévő öngyújtót ritkán éri tűző napfény (sugárzó hő), és a zsebben még ritkábban megy fel a hőmérséklet kb. 80 fok fölé. Szóval ha acélbetkóssal fenéken billentenek, akkor megvan rá az esély, hogy a farzsebedben tárolt öngyújtó azt mondja, hogy "Pukk!", de érdembeli sérülést akkor sem fog okozni. A nadrágok szövete elegendő ellenállást fejt ki ahhoz, hogy a szétdurranó öngyújtó szétrepülni vágyó szilánkjainak repeszhatása ne tudjon érvényesülni. Legfeljebb a szétspriccelő gáz okozhat hűvös meglepetést, de sokáig az sem tart.
7/13 anonim válasza:
a robbanás mondjuk a másodperc tört része alatt történő térfogat növekedés ... és a robbanás oka nem befolyásolja a robbanás tényét te okos
8/13 anonim válasza:
#6 találtam egy ilyent ... elég bulvár ízű ... szerintem a fazon a zsebében csattogtatta az öngyújtóját, a zsebében berobban a gáz, attól pedig az öngyújtó is ... másképp nehezen tudom elképzelni, hogy lángolt
10/13 anonim válasza:
Ha ezek a biztonsági gyújtók képesek lennének robbanni akkor mindet leszednék az üzletek polcairól.
Te biztos valamelyik kínai piacon vásárolod az öngyújtókat, ott nincs ilyen szigorú szabályozás mint az unióban, ott már az is elég ha nem viszi le mindkét lábad, akkor már biztonságosnak tekintik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!