A fizikának mi értelme van?
"Hát én pedig még soha az életben nem hallottam semmi olyat fizika órán, aminek bármi köze is lett volna az élet bármely területéhez.."
- Meg jó eséllyel semmilyen más órán.
"Hát én pedig még soha az életben nem hallottam semmi olyat fizika órán, aminek bármi köze is lett volna az élet bármely területéhez.."
Semmi olyat nem hallottál, mint mondjuk a gravitáció, a mozgási energia, Newton törvényei, súrlódás, hullámok? Ez esetben nem mi tehetünk arról, hogy alszol órán :D
Ha nem lennének minimális fizikai ismereteid, akkor konkrétan egy elemet nem tudnál betenni egy távirányítóba. Ha nem lenne fizika, egy nyomorult métert sem tudnál megtenni autóval, mert nem léteznének az ahhoz szükséges mérnöki számítások. Nem lenne tető a fejed felett és áram a lakásban, ahol laksz. Ezek elég hétköznapi példák? :) Ha ne adj' isten autóval karamboloznál és a légzsák mentené meg az életedet, akkor lehet, hogy hálát adnál a fizikusoknak, akik kiszámolták, mekkora térfogatú és nyomású légzsák kell ahhoz, hogy elnyelje a testednek életveszélyes nagyságú mozgási energiát...
Na jó, akkor elmondom, miért kell egy árufeltöltőnek is tudni a fizikát:
Hogy ne sózzanak rá bioptron lámpát, mágneses matracot, aurafotót, pi-vizet, radiesztéziai vizsgálatot, horoszkópot, energiakristályt, csodaszereket sok tíz és százezerért.
Fizikában nincsen kapcsolási rajz.
Az villanytan, amihez közöd se lesz soha, mert egyetemi tárgy.
A fizika gyakorlatilag minden körülötted, ami mozog vagy mozoghat. De még az atomerőmű is.
Ha ennek szerinted nincs értelme, akkor nem a fizikával van gond.
Amúgy az oktatást is ideje lenne már átalakítani valami olyanra, ami magával tudja ragadni a diákokat, mert így tényleg nem sokat ér.
Menj el egy gimnáziumba nyílt napra, ott láthatsz pár érdekes fizikai alkalmazást is, vagy menj el a Csodák palotájába (jól tudom, hogy megszűnt?) ha még megvan.
18-as szerintem a kérdező arra gondolt hogy össze kell kötnie két fogyasztott párhuzamosan egy áramforással.
Bár ezt tényleg nem nevezném kapcsolási rajznak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!