Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet két KPE csövet...

Herakles kérdése:

Hogyan lehet két KPE csövet összetoldani?

Figyelt kérdés

...de nem idommal!

Egy ejtőtartályos vikkendházi vízrendszerről van szó, ahol kicsi a nyomás (kb 0,5 bár). Talán éppen ezért (gondolom a gumi gyűrűt a nyomás feszíti meg és akkor tömít jól) picit mindig csöpög ha a két csövet idommal kötöm össze. Ez azonban föld alá fog kerülni, ahol ellenőrizhetetlen a csöpögés, és a vikkendháznál aranyat ér a víz (nincs kút) ezért bombabiztos összeköttetésre van szükségem.

A világ végén van, ezért szakembert nem fogok oda cipelni. Hogyan tudnám házilag fixen, biztosan összekötni a két 3/4-es KPE csövet?

#cső #KPE #csőheggesztés
2014. máj. 28. 15:15
 1/3 Grielean ***** válasza:
Ahhoz nem kell szakember, hogy egy gyorskötős toldóidomot rászoríts mindkét csővégre. Ha bemész bármelyik gazdaboltba, ott meg is mondják, hogy 3/4-es csőre melyik méretű idom illik. Megveszed, hazaviszed, és egy fogóval rászorítod, kész is!
2014. máj. 28. 15:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Az idomokat azért találták ki, ne keljen "össze barmolnod" Nem viszel-akkor szenvedj!! :D :D ;)(mj: sztem a buta embereket, de az okos butát NO..és még udvarias voltam! )
2014. máj. 28. 15:27
 3/3 A kérdező kommentje:

Nem értettétek a problémát. Nem hülye vagyok, vagy zsugori amiért nem veszek "profi" összekötőt. Hanem mert vettem a boltban és akárhogy összeszorítom, roppan ahogy mondták, 45 fokos szögben megfaragom a KPE csövek végét stb. mégis le-le cseppen egy-egy csepp. És ez aggaszt.

A kérdésem az lenne, hogy valami spec. ragasztóval és külső köpennyel, vagy műanyag-heggesztve vagy valami egyéb nem oldható összetoldási lehetőséget ismer-e valaki, amihez nem kell szakit hívni?!

2014. máj. 28. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!