"Genetikusok szerint drámaian csökken az intelligenciánk és edzettségünk is" Mit gondoltok erről?
> genetikusok-szerint-dramaian-csokken-az-intelligenciank-es-e
dzettsegunk-is
Ha a helyesírás korrelál az intelligenciával, akkor ez mindenképpen igaz. ;-)
Az emberiség történelme során mindig általános volt az a nézet, hogy az aktuális korban az emberek hanyatlanak, ellenben régen minden jobb volt. Már az ókori görögök is azt gondolták, hogy ők egy rosszabb korban élnek, mint elődeik, holott e szerint a cikk szerint ők voltak a csúcs.
Szerencsére ezeknek a cikkeknek lényegében semmi alapjuk sincs, ezért vannak egy vezető tudományos lap helyett egy kétes portálon elhelyezve.
Azért én még nem aggódom az emberiség jövője miatt.
(Pontosabban nem _emiatt_ aggódom.)
Pedro
Én viszont igen. :(
A cikket nem olvastam el, de ha körülnézek, hát siralmas a mai gyerekek jókora hányadának állóképessége és tudatlansága... :(((
(Nem az ókorhoz képest, csak két-három évtizeddel ezelőttre visszatekintve.)
Én őket tisztelem, nem pedig a százezerfelé korcsosult görögöket, akik egy lapon se említhetők ezen magaskultúrával:
Ezen teremtmények a mai primitív ember számára felfoghatatlan ideig őrizték ősi tradícióikat és őseik tudását. Míg a mai modern embert számtalan betegség sújtotta, ezen élőlények nemcsak elképesztően sokáig éltek, hanem halhatatlanok is voltak, csak korcsosult utódok züllött hordája vethetett véget ősei életének.
Hírből sem ismerték a fogyasztói társadalmat, sőt még a pénz sem szennyezte be életüket. Harmóniában éltek a természettel érezték annak áldásait és egyetlen élőlényt sem bántottak sohasem. Tisztelték az életet, ami már selejtes utódaikról mind egyre kevésbé és kevésbé volt elmondható.
Nem ismerték a hazugság vagy bármiféle gonoszság fogalmát, mindig csak valós információt adtak tovább utódjaiknak és fajtársaiknak, de nem tűrték a devianciát, bár többnyire már az elfajzott fattyú is érezte, hogy nem közéjük való és elvonult az akkor még igen tágas Földön.
Nem is méltóak a mai élőlények bármelyike, de a magát intelligensnek csúfoló ember meg főképp nem, hogy az Archaikum csodás aranykorának idejét számba is vegyék. Bár egyes teisták rajonganak a Hadaikumért is, mondjuk szép volt a nyugi ami ott uralkodott és a klíma is kellemes volt, de azért a semmi evolúciójával mégse lehet sokat kezdeni ezen riposztban.
A Stanford egyetem kutatóinak edzettségét nem vizsgálnám, erősen feltehető, hogy ők egy átlag mai polgárét sem érik el (van rá magyarázat).
Az intelligenciájukra vonatkozó megállapításukat viszont elfogadom. Pontosítok: szakmai kompetenciájukat vonom kétségbe. Ugyanis össze nem függő dolgokat összevetni, abból olyan következtetéseket levonni, ahol nincs oksági összefüggés, majd mindezt a laikus széles nagyközönség elé tárni, tudva, hogy a megállapításokat sokszorosan félreértik, nos ez olyan mértékű kompetenciahiány, amivel nem érdemes foglalkozni. Csak a széles nagyközönséget óvni elhamarkodott következtetések levonásától. Berta megállapításai ettől még helytállók, csak az nem az idő múlásával, hanem a politikai attitűddel függ össze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!