Adjunk szerkesztési eljárást trapéz szerkesztésére ha adott két alapjának hossza valamint két átlójának hossza. Segitseg. Valaki megtudja oldani?
Figyelt kérdés
2014. máj. 12. 22:07
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
Egy másik megoldás
- Az A-B alapra a B ponton túl felméred a C-D alapot (B' pont)
- Az A pontból az e, a B' pontból az f átló hosszával körívet húzva megkapod a C pontot.
- Ezen keresztül az A-B alappal párhuzamost húzol.
- A B pontból az f átlóval elmetszed az előbbi párhuzamost, így megvan a D pont.
DeeDee
3/4 anonim válasza:
A párhuzamos szelők tételére hivatkozva felosztom az átlókat az alapok arányában, szintén a párhuzamos szelők tétele alapján. Ezután megszerkesztem az egyik alapból és a hozzá tartozó átlódarabokból az egyik háromszöget. Majd az átlókat meghosszabbítva felmérem a másik alaphoz tartozó darabokat. Már csak össze kell kötni a csúcsokat.
4/4 anonim válasza:
#3 -nak!
Én is ezt írtam, rajzoltam az első válaszban, de a DeDe válasza szebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!