Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak "tartósan"?

Pocahontas12 kérdése:

Hogyan tanuljak "tartósan"?

Figyelt kérdés
Az van,hogy megtanulok valamit,de már 2 hét múlva,vagy kevesebb idő múlva már nem emlékszem rá. (Ez nem csak a tanulásnál van,de főleg itt van vele problémám) Mit tegyek? Tudtok jó tanácsokat? Vizuális vagyok. L/13 És jó lenne ha az érettségiig megmaradna egy kicsit. :)

2014. máj. 10. 13:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Középsuliba ugyanazt fogjátok tanulni amit most csak egy kicsikét bővebben. Akkor ráfogsz szerintem jönni, hogy jócskán maradtak meg dolgok.
2014. máj. 10. 13:52
 2/4 anonim ***** válasza:

1) Figyelj oda arra, amit tanulsz. Ne chatelj közben, ne hallgass közben zenét, ne olvass közben, ne a Józsira gondolj közben, ne aludj közben, hanem a figyelmed 100%-át fordítsd arra, amit tanulsz. Ez az, amit sok ember magától értetődőnek vesz, közben kb senki nem szenteli teljes figyelmét a tanulásnak.

2) Értsd meg, amit tanulsz. Persze van, amin nincs mit megérteni (évszámok, ilyesmi), de általában a tananyagok elég logikusak. Egyszer megérteni sokkal hasznosabb és maradandóbb, mint minden esetre külön-külön megtanulni.

3) A tanulás hatékonyságát elősegíti az előhívás. Ez tipikusan akkor jó, ha sokszor előfordul veled a "tudom, de most nem jut eszembe" helyzet. Ha sokszor hívod elő a tudást, akkor könnyebben eszedbe jut majd később is.

2014. máj. 10. 14:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Folyamatosan ismételni kell, hogy megmaradjon, akármiről is van szó.

Amúgy ha már elfelejtetted, de később megint meg kell tanulni, már sokkal gyorsabban fog menni.

2014. máj. 10. 15:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :) 1. válaszoló: Már középsuliba járok, 6 osztályos gimi.

2. válaszoló: Én mindig a 2 fázisnál akadok el, de keresek rá módszert. :)

2014. máj. 10. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!