Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan építhetek Kompreszoros...

Hogyan építhetek Kompreszoros hűtést a CPU-ra?

Figyelt kérdés
Nagyon sok helyen láttam már, de sehol sem találok részletes leírást hogy hogyan tudom elészíteni. Fontos a kis méret, nagy hatásfok, kis fogyasztás, és persze a zajtalanság.
2009. dec. 26. 22:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Kis fogyasztás? jó vicc :D
2009. dec. 26. 23:21
 2/8 anonim válasza:
szerintem a kis fogyasztás nem fog menni. a kompresszor "elég sokat fogyaszt". Nekem a gépem 60w ot fogyaszt a gépem, netezni msn ezni tökéletes. ha konvertálok vagy esetleg játszok akkor feloldom a tiltást, jobban pörög minden de többet fogyaszt.
2009. dec. 26. 23:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Sok helyen láttad?:O Én nem is halottam róla, sztem te a vízhűtésre gondolsz, ami viszont már tényleg valós megoldás - habár egyetlen előnye, hogy halk, még a hűtőkapacitás se nagyobb lényegesen (jobban mondva árához képest annyival nem hűt jobban), mint a ventillátornál, persze itt nem a gyári, hanem a spec ventire kell gondolni.

Ez gyakorlatilag amúgy egy közönséges hűtő lenne, csak most nem a kaját hanem a procit hűtöd vele. Én viszont nem javaslom, a pára lecsapódna, és a víz meg az elektronika nem jó barátok. Plusz ahogy előttem írták a kompresszor se nem halk, se nem energiatakarékos.

2009. dec. 27. 12:25
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem vízhűtésre gondolok, hanem propán-bután gázos rendszerre. Az alapelv ugyanaz mint a vízhűtésnél, csak itt nem víz kering a rendszerben hanem folyékony propán és ez valahogy rendkívűl hideg folyamat. itt a videó:

http://www.youtube.com/watch?v=bd9mKTmvC2s&feature=related

Ezt pedig egy magyar srác csinálta próbából:

http://www.youtube.com/watch?v=6q-bhGcrcrk&feature=related

Ahogy a fenti videón is látszik, ha megfelelő a szigetelés akkor nincs probléma a páralecsapódással.

2009. dec. 27. 13:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Talán vízhűtésed van, hogy leszólod? Azért mert valaki azt modnta? Én innovatek rendszert használtam egy darabig (3 nap, itt volt egy barátom gépe) és fantasztikus! Igaz pofátlanul drága, de hihetetlen hogy mekkora hűtőteljesítményt lehet elérni. Nem akarom öszehasonlítani egy léghűtéses rendszerrel, nem is tudnám mert tűz és víz a kettő.
2009. dec. 27. 13:19
 6/8 Hintalow ***** válasza:

Háát, itt pontos választ kapni nem fogsz, szerintem a prohardveren tudsz érdeklődni, pár 10.000-es költség szerintem a minimum egy ilyennél.

A kis méret nem tudom, hogy mennyire megoldható, de egy ilyennel hűtött gép nem a lanpartyra hurcolható kategória.

Véleményem szerint a fogyasztása is elég nagy lesz, ha csak nem egy modern A energiaosztályú hűtőgépet bontassz szét:)

A zajtalanságra pedig annyit, hogy szerintem körbe kell burkolni a gépházat valamilyen zajcsökkentő anyaggal, pl. hungarocell.

2009. dec. 27. 19:25
 7/8 anonim ***** válasza:
2010. jan. 5. 09:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igen ezt az oldalt én is ismerem, reméltem hogy van valami kicsit részletesebb is, den nem találtam

Azért nagyön köszönöm :)

2010. jan. 5. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!