Hogyan építhetek Kompreszoros hűtést a CPU-ra?
Sok helyen láttad?:O Én nem is halottam róla, sztem te a vízhűtésre gondolsz, ami viszont már tényleg valós megoldás - habár egyetlen előnye, hogy halk, még a hűtőkapacitás se nagyobb lényegesen (jobban mondva árához képest annyival nem hűt jobban), mint a ventillátornál, persze itt nem a gyári, hanem a spec ventire kell gondolni.
Ez gyakorlatilag amúgy egy közönséges hűtő lenne, csak most nem a kaját hanem a procit hűtöd vele. Én viszont nem javaslom, a pára lecsapódna, és a víz meg az elektronika nem jó barátok. Plusz ahogy előttem írták a kompresszor se nem halk, se nem energiatakarékos.
Nem vízhűtésre gondolok, hanem propán-bután gázos rendszerre. Az alapelv ugyanaz mint a vízhűtésnél, csak itt nem víz kering a rendszerben hanem folyékony propán és ez valahogy rendkívűl hideg folyamat. itt a videó:
http://www.youtube.com/watch?v=bd9mKTmvC2s&feature=related
Ezt pedig egy magyar srác csinálta próbából:
http://www.youtube.com/watch?v=6q-bhGcrcrk&feature=related
Ahogy a fenti videón is látszik, ha megfelelő a szigetelés akkor nincs probléma a páralecsapódással.
Háát, itt pontos választ kapni nem fogsz, szerintem a prohardveren tudsz érdeklődni, pár 10.000-es költség szerintem a minimum egy ilyennél.
A kis méret nem tudom, hogy mennyire megoldható, de egy ilyennel hűtött gép nem a lanpartyra hurcolható kategória.
Véleményem szerint a fogyasztása is elég nagy lesz, ha csak nem egy modern A energiaosztályú hűtőgépet bontassz szét:)
A zajtalanságra pedig annyit, hogy szerintem körbe kell burkolni a gépházat valamilyen zajcsökkentő anyaggal, pl. hungarocell.
Köszi!
Igen ezt az oldalt én is ismerem, reméltem hogy van valami kicsit részletesebb is, den nem találtam
Azért nagyön köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!