Angol középfokú nyelvvizsgára készülök. Ki milyen típusú nyelvvizsgát csinált? Előnyök, buktatók érdekelnének leginkább.
ECL-el kezdtem. Az érthetőségre mennek és nem a nyelvtanra.
Az írásbeli elsőre ment, a szóbeli 3-adjára sem. Aztán csináltam egy szakmai nyelvvizsgát, az ment elsőre.
Én még a Műegyetemen csináltam.
Mai agyammal az akkori tudásomat elégtelennek minősíteném, mégis meglett.
Nagyon lényeges pont a folyamatos beszéd képessége az még ihbákkal is jobb szubjektív hatással van a vizsgáztatókra, mint egy helyes, de szenvedő, akadozó, rossz kiejtésű beszéd.
Sok szóbeli gyakorlás kell.
Nem szövegek betanulása és elhadarása, hanem valódi beszélgetés rutinja. Ehhez mindenképpen kell nyelvi gyakorlótárs.
ECDL-t csináltam én is, nekem a szóbeli rész szóbeli része (tehát a tényleges beszéd) 100% lett, az egész meg 89.
Amit javasolni tudok az a sok-sok angol nyelvű film/sorozat/zene és egy kis gyakorlás. (Nyelvvizsgafeladatokat csinálj!)
G.
GEnius, az ECDL nem egy számítógép-használói bizonyítvány?
Egyébként köszönöm szépen a válaszokat. Utánanézek akkor ennek az ECL-nek. :)
De, az, sok volt az oxigén tegnap...
TELC akart lenni.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!