Minden minecraftos azt mondja hogy a kisértet az angolúl ghast, én szerintem ghost. Melyik az?
Figyelt kérdés
Én már régóta úgy tudom hogy ghost. A google fordító is úgy fordította hogy ghost. Ghast vagy ghost?2014. máj. 3. 18:19
1/7 anonim válasza:
Maga a Minecraftos "kísértet" az ghast, de igen a szellem angolul úgy van, hogy ghost és nagyon még nem láttam senkit aki máshogy gondolta volna.
3/7 anonim válasza:
A ghast a minecraft szelleme. Minden más szellem ghost.
Ez olyan, mintha a linux szellemét mondjuk daemannak hívnák a "bitagyúak". Vagy a Windows neve Windaws lett volna.
4/7 anonim válasza:
Nem a Minecraftban tűnt fel először a kifejezés.
5/7 anonim válasza:
Angolul ghost, minecraftban én is úgy tudom, hogy ghast.
6/7 ChrisM válasza:
Nem ilyen egyszerű. A ghast egy óangolból fennmaradt régies szó. Igeként megrémít, megijeszt, kísért a jelentése. Ma igeként inkább az aghast formában használatos, illetve melléknévként a ghastly szóban.
Az irodalmi angolban pedig bevett szó különféle kísérteties, rémisztő, általában démoni lények megnevezésére.
Tehát a két szó egyébként ugyanonnan ered, de mindkét formája használatos, a ghast kicsit talán jobban összeforrt az ijesztő jelleggel. Illetve beszélt nyelvben mindenképpen a ghost az elterjedt, a ghast pedig irodalmi.
7/7 Koczur Adrián válasza:
Igen tényleg úgy van ,hogy ghost a szellem, sztem azért hivják ghastnak, mert hasonlit a politra. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!