Rajtunk kívül is élnek? És léteznek?
Csacsiság volna ezt feltételezni. Vagy inkább önteltség?
Továbbá abban sem lehetünk biztosak, hogy nincs annyi univerzum a miénken kívül, ahány galaxis van az univerzumban.
Önmagában a világegyetem nagysága nem érv sem a földönkívüli élet mellett, sem ellene.
Ha ismerjük az élet keletkezésének feltételeit és módját (és ez a probléma lényege), és ezeket tudjuk megfelelően paraméterezni, akkor már lehetséges megbecsülni, hogy a galaxisunkban, vagy például az érzékelhető univerzumban hány helyen üthette fel a fejét az élet.
Erre használható pl. Drake egyenlete, de igazából nem túl hasznos, nehezen becsülhető és óriási a bizonytalansága.
Nem vagyok túlságosan képben az élet keletkezésének témájában, de azt hiszem, ha szilárdabb tudásunk lesz a Földi élet eredetéről, akkor jóval könnyebb lesz tippelni. (tudom, hogy nagyon komoly elméletek vannak a szerves anyagok, fehérjeláncok és hasonlók kialakulására, de ez egyelőre túlmutat rajtam. Ha valakinek van jó dorrása, ossza meg pls).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!