Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Rajtunk kívül is élnek? És...

Rajtunk kívül is élnek? És léteznek?

Figyelt kérdés
Tehát csak mi élünk az egész világban mert azt nem hiszem el hogy 45615165 trilliárd fényévre is ellehet utazni vagyis végtelenségig csak mi még nem tartunk ott. Tudom tudom máris megválaszoltam a kérdésem de írjatok nekem erről véleményeket hogy ti mit gondoltok róla mert nekem a világ összes embere sem fogja bemagyarázni hogy a világegyetem egy nagy végtelenség és csak mi létezünk... kitudja figyelnek vagy valami mert az biztos ha tudnának rólunk nem szólnának mert van eszük kitudja milyen feljelettek mindegy nem ragozom kérem a véleményeket!
2014. ápr. 28. 16:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Csacsiság volna ezt feltételezni. Vagy inkább önteltség?

Továbbá abban sem lehetünk biztosak, hogy nincs annyi univerzum a miénken kívül, ahány galaxis van az univerzumban.

2014. ápr. 28. 16:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Önmagában a világegyetem nagysága nem érv sem a földönkívüli élet mellett, sem ellene.

Ha ismerjük az élet keletkezésének feltételeit és módját (és ez a probléma lényege), és ezeket tudjuk megfelelően paraméterezni, akkor már lehetséges megbecsülni, hogy a galaxisunkban, vagy például az érzékelhető univerzumban hány helyen üthette fel a fejét az élet.

Erre használható pl. Drake egyenlete, de igazából nem túl hasznos, nehezen becsülhető és óriási a bizonytalansága.

Nem vagyok túlságosan képben az élet keletkezésének témájában, de azt hiszem, ha szilárdabb tudásunk lesz a Földi élet eredetéről, akkor jóval könnyebb lesz tippelni. (tudom, hogy nagyon komoly elméletek vannak a szerves anyagok, fehérjeláncok és hasonlók kialakulására, de ez egyelőre túlmutat rajtam. Ha valakinek van jó dorrása, ossza meg pls).

2014. ápr. 28. 17:26
 3/3 anonim ***** válasza:
de még ha az jön ki hogy 90% az esélye annak hogy van élet a földin kívül akkor is ott van a 10% esély arra hogy nincs,vagy akármennyire közel is van 100%-hoz az esély akkor se lehetünk biztosak amíg nem látjuk,szóval feltételezni lehet sok mindent,de nem biztos hogy érdemes.Amúgy meg én csak azt nem tudom felfogni,hogy hogy jött létre a "valami".Lehet mondani hogy ősrobbanás stb,de meddig "lehet" ezt visszavezetni?Ok hogy az idő fogalmának nincs értelme ősrobbanás előtt,de akkor is,valahogy össze kellett sűrűsödnie egy pontba az anyagnak.Van aki azt mondja hogy valami mindig is létezett...nekem ez is furcsa de hát ki tudja...
2014. ápr. 28. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!