Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 90% feletti biológia és kémia...

90% feletti biológia és kémia emelt érettségi hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés
Jövőre kezdem csak a faktokat, tehát van még bőven időm, de jobb minél előbb elkezdeni a felkészülést. Melyik tankönyvekből lehet a legtöbb tudásra szert tenni? Fakton kémiából a Villányi féle lesz, bioszból pedg valami Maxim kiadós, de az egyáltalán nem tetszik. Miből tanuljak ahelyett? Kémiából elég a Villányi? Plusz utolsó évben járni fogok a Semmelweisre előkészítőre. Muszáj 90% körülire megírnom, hogy bejussak a SOTE-ra. Így lehetséges?

2014. ápr. 27. 14:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

De ha második próbálkozásra bejelölnéd, akkor elsőnek miért nem?:D Nem annyira értem benne a logikát:)

Orvosira mentem amúgy, Szegedre:)

2014. ápr. 27. 18:24
 12/15 anonim ***** válasza:

A Villányi féle könyv nagyon jó. Az Ötösöm lesz...-t is nagyon tudom ajánlani tőle. Meg az előkészítőjét is. Megéri. Nulla szintről hozott úgy fel kémiából utolsó évben, hogy felvettek elsőre SOTE-ÁOK-ra.

Bioszból a Mozaikos könyvet ajánlom nagyon. Nekem sokat segített.

Szerintem írdd be mind a 4 orvosit, sosem lehet tudni. Bejutni más, mint bent maradni, ez igaz. De vannak olyan csoporttársaim, akiket harmadjára vettek csak fel, már vagy 24 évesek (másodéves vagyok), és ők most a legjobbak az évfolyamon. Ezzel szemben sokan, akik 90+-os érettségivel jöttek, elsőre bekerültek, már megbuktak valamiből, nekik évet kell ismételniük. Persze van a nagyon szorgalmas, éjjel-nappal tanulós réteg is, akiknek már az rossz, ha egy pontot vesztenek valahol, de az megint más történet.

Hajrá! Ha van még kérdésed, írhatsz nyugodtan privátot.

2014. ápr. 27. 19:22
 13/15 A kérdező kommentje:

Azért nem jelölöm meg első körben, mert ha felvesznek nem mennék el a beiratkozásra, amivel elvenném a lehetőséget egy társamtól. Mindenképpen Pesten szeretném elvégezni. Tudom, hogy át lehet jelentkezni a későbbiekben, de nem kockáztatok. Most így látom, 2 év alatt pedig még változhat a véleményem erről :)

Egyébként köszönöm! :)

2014. ápr. 27. 21:02
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez nem így megy.Nem vennéd el senkitől a lehetőséget.

Ha az első helyre felvesznek, a többi helyről azonnal visszautasítják a jelentkezésed, és felvesznek valaki mást helyetted.

2014. ápr. 27. 21:43
 15/15 anonim ***** válasza:

Utolsó: Ő arra gondol, hogy ha csak Szegedre vennék fel.

Kérdező: Te tudod. Szerintem Szegedet is meg lehet szeretni, sőt..:) Nekem is van olyan évfolyamtársam, akit csak ide vettek fel, és mondogatta hogy majd második év után átjelentkezik...

Hát a végén nem jelentkezett, és tökre megszerette az egyetemet is meg Szegedet is. Persze ízlések és pofonok:D

2014. ápr. 28. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!