1 hét miért hét napból áll és miért nevezték így el a napokat?
Fölösleges kiabálni.
Már Babilonban is hét naposak voltak a hetek.
A magyar nyelvben a hétfő: a hét feje. Kedd: ketüd, vagyis második. A szerda, csütörtök, péntek szlávoktól átvett szavak, a számozást folytatják. A szombat a héber szabbatból van. A vasárnap a vásár napja.
Mit nem lehet ezen érteni?
Fogyi vagy?
A vasárnap és a kedd (kütü, kettő) is magyar szavak, ahogy az előző válaszoló is írta.
A szerda és a csütörtök a szláv számokból ered, a péntek a görög 5 (öt) számnévből, a szombat a héber sabbatból.
Elmondanád, hogy mit nem értesz ezek közül?
Azért hivatkozom az első válaszolóra, mert hasonlóan felelt, mint én.
Én meg azt nem értem, miért vagy TE ilyen agresszív?
Ha érdekelnek a napok elnevezésének eredetei, nézd meg itt:
És nyugodj meg! Ha pedig válaszolnak a kérdéseidre, én a helyedben inkább megköszönném... Te nem ezt várnád el?
Hát legyen,kis segítség!Hétfő=Moon..
Csak leesik!Nem szivózni akartam,de mindenki ugyanazt a választ adta.De miért?Ezért ne rám haragudjatok,sőt senkire még a Wikire se,de a bolygókról kapták a nevüket!Persze ki lehet kezdeni,hogy a hold az nem bolygó,de a legfényesebbek égi testekről jött ez!Magyar nyers fordításban értelmetlen,de más ősi kultúrák lefordított verziója,mind hasonlít a bolygók nevére.Ha angol,ha német...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!