Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » BME (német) szóbeli nyelvvizsg...

BME (német) szóbeli nyelvvizsgáról mesélne valaki részletesen?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 13. 14:23
 1/9 anonim válasza:
Szia :) Nekem sok tapasztalatom van a BME vizsgákról, sok tanítványom ezt teszi le. Csak ajánlani tudom, az egyik legerősebb nyelvvizsga német nyelvből. Ezzel biztosan el fogsz boldogulni, nem fogják úgy visszadobni, mint a TELC-eset... Maga a vizsga Budapesten van, a BME egyik épületében. Az ajtóra ki lesz ragasztva a névsor, és hogy mikor következel te. Célszerű a vizsga előtt egy jó fél órával megérkezni, mivel sok olyan tanítványom is volt, aki előtt kimaradt egy ember, és hamarabb hívták be. 2 vizsgáztató lesz bent, kivételes esetekben 3. Majd kijön az egyik, és szólít. Bemész vele, leülsz velük szembe és elkérik a személyi igazolványodat. A vizsgáztatók felváltva fognak veled beszélni. Először egy nagyon alap kis bemelegítés ként megkérnek, hogy mesélj magadról egy picit. Ez kb. olyan 5 mondta, utána leállítanak. Elmondják, hogy mi a témátok és arról kell közösen beszélgetni, kifejteni a véleményedet. Ez után jön a prezentációs része. Kapsz 2 témát, mindegyikhez 3-4 képet. Van kb. 5 másodperced eldönteni, hogy melyik témáról akarsz beszélni. Ami fontos, és ki is hangsúlyozzák, hogy ne a képről beszélj, hanem a témáról és általánosságban! Ebbe nagyon nem fognak beleszólni, csak ha elakadsz + a végén feltesznek belőle 1-2 kérdést, amire már nem muszáj általánosságban válaszolni. Az utolsó feladat a szituációs feladat. Kikapod a feladatot, elolvasod, hogy itt kell csinálnod, és felsorakoztatnak pontokat amiről beszélni kell. Párbeszéd szerűen az egyik vizsgáztatóval megoldod. (Gyakori feladat pl: német cserediákoknak kell programot szervezni, hívd el a partnered sportolni, nagymama szülinapjának megszervezése) A feladat is németül van leírva. Miután ezzel is végeztetek, visszaadják a személyidet, közlik hogy vége a vizsgának köszönsz és kimész.
2014. ápr. 13. 21:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Ezzel sokat segítettél,mert ismerettségi körömben inkább ecl-t preferálták,de én ez mellett döntök. Érdeklődnék még,hogy a hanganyag szintjéről tudsz mesélni? Mert ez egy elég gyenge potnom. Most igyekszem fejleszteni német rádió hallgatással ill, feladatok megoldásával.
2014. ápr. 15. 07:24
 3/9 A kérdező kommentje:
Illetve érdekelne még,hogy mit takar ez a mondatod: "Elmondják, hogy mi a témátok és arról kell közösen beszélgetni, kifejteni a véleményedet." A hivatalos oldalon olvastam,hogy egy személyes beszélgetéssel kezdünk,ezt követi a prezentáció képek alapján,és végül a szituációs feladat következik.
2014. ápr. 15. 07:32
 4/9 anonim válasza:

A hanganyag az eléggé nehéz. Tehát szerintem nehezebb, mint a gyakorlókönyvé. Sokkal gyorsabb.

A személyes beszélgetés jelenti azt, hogy egy témáról beszélgettek :)

2014. ápr. 15. 19:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi segítőkész válaszaid, de még lenne egy kérdésem/kérésem. Hozzáértőként esetleg tudnál az utolsó szóbeli feladatrészhez(szituáció)vmilyen könyvet ill. internetes oldalt ajánlani?
2014. ápr. 23. 15:56
 6/9 anonim válasza:
Hát nagyon nincs ehhez külön könyv. Igazából itt már tényleg a fantáziára van szükség. Elsősorban szervezési feladat szokott lenni, vagy elhívni valakit valahová.
2014. ápr. 23. 17:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez igazából menni fog,nem tartok tőle,csak gondoltam vannak típusfeladatok egybe szedve vagy hasonló. Ismételten köszi! :)
2014. ápr. 24. 09:44
 8/9 anonim válasza:

Szia,

Igaz én angolból voltam, de szintén BME. Nekem olyan szituáció volt, hogy elutazok 2 hétre és meg kell kérnem a szomszédomat (a vizsgáztatót), hogy vigyázzon a kutyámra, nézze a leveleimet, adja fel a számláimat és locsolja a virágaimat. Nagyon izgultam a szóbeli elején, az első kérdésre (személyes beszélgetés) le is blokkoltam, de nagyon kedvesek voltak és másoktól is hallottam,hogy itt a BME-n segítőkészek a vizsgáztatók és tényleg igyekeznek értékelni mindent amit mondasz.

2014. ápr. 25. 19:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2014. ápr. 29. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!