Ingyen energia videó, mi a magyarázat arra, hogy lehetetlen?
Egy ismerősömmel vitázunk erről:
https://www.youtube.com/watch?v=zqG-TL0WnjE
Ő hisz benne én pedig nem, de csak azzal tudom indokolni, hogy lehetetlenség így energiát termelni, mert még nem csinálta meg ezt senki sem. Megszeretném tudni, hogy mi a magyarázat erre, hogy miért nem működik?
A videóban van az a forgó micsoda 2:40 után.
Tételezzük fel, hogy létezik az ingyen energia. Elindul a kerék, forog, egyre több és több energia keletkezik. Mivel nem vonunk ki a rendszerből energiát ezért egyre gyorsabban és gyorsabban kellene forognia. Ez történik a videón? Nem. Ennyi.
Azért nem tudod megmagyarázni, mert nem tudjátok, mi az energia. Lehet, hogy formálisan tudtok rá valamit mondani, de ettől még nem érted.
Többféle energia van. Hő, mozgási, helyzeti, stb. Ezek képesek egymásba alakulni, de ehhez munkát kell befektetni. Az a munka is energia, amit valahonnan vettél el (ha nem ismered eléggé a fizikát, nem tudod megmondani honnan, mert nem ismered fel, miféle munkavégzés történt).
A videóban lejátszódó folyamat legfőbb problémája, hogy egy test más energia (feltehetően elektromágneses, ott szoktak ilyen kunsztokat csinálni, mert az nem látszik) elfogyasztásával mozgási energiára tesz szert. De ha folyamatosan akarnád csinálni (eltekintve a technikai nehézségektől), akkor annak állandóan mozogni kéne, az az energiát elvonni (hogy valahol felhasználhasd), és az a mozgást valaminek fenn kellene tartania. Ahonnan fogy az energia. Különben az egész puszta látványos trükk.
A megértéshez kellenek a fizikai ismeretek. Például az energiamegmaradás törvényének értése. Azért nem csinálta meg senki, mert aki e törvényt ismeri, nem áll neki, hisz tudja, hogy lehetetlen, aki meg nem ismeri, sok időt tölt hiábavaló próbálkozással.
Köszönöm a válaszokat! +++
Most már értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!