Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lécci írnátok nekem ly-s...

Lécci írnátok nekem ly-s igéket? Még ma lécci.

Figyelt kérdés

#ige #ly-s
2014. márc. 18. 19:17
 1/9 anonim ***** válasza:
2014. márc. 18. 19:23
 2/9 anonim ***** válasza:

A belinkelt kérdésből kigyűjtve:

lyukaszt, hógolyózik, gomolyog, gömbölyít, hömpölyög, imbolyog, somolyog, sompolyog, viszolyog.

Plusz: bazsalyog, nyavalyog, pályázik, sulykol, süllyed, süllyeszt, gallyaz, mélyít, mélyül, viszálykodik.

Elég ennyi, vagy kérsz még? :)

Egyébként meg "légyszi" és "ly-os".

2014. márc. 18. 20:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Légyszi még 10-20+ szót.
2014. márc. 18. 20:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Neked van bőr a képeden amúgy?
2014. márc. 18. 21:11
 5/9 anonim ***** válasza:
megbélyegez, folyik, folyósít, folyamodik, folydogál, folytat, bolyong, lyukad, lyukaszt, (meg)bolygat
2014. márc. 18. 21:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Berta, az arany szíved, az...
2014. márc. 19. 07:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Tudom, az fog egyszer a sírba vinni... :(((

De ha megnézed, én kérdeztem, elég-e, a kérdező csak élt a lehetőséggel. Nekem jó kis agytorna, ő meg "okosodik", és lehet, hogy kap is érte valamit. :)

"Játékon kívül": bolyong, mosolyog, molytalanít, megbolygat, felbolydul, perselyez(ik), gömbölyödik, gombolyít, köpölyöz, molyol, pelyhesedik, pelyhesít, helyezkedik, helyesbít, helytelenít, furulyázik, gereblyézik, (meg)mételyez, korcsolyázik, gerelyezik, (kis)királykodik, rejtélyeskedik, lyuggat.

2014. márc. 19. 09:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Csak úgy műsoron kívül Berta megjegyzéséhez: tessék megnézni a kérdés kommentjében lévő szót, és a kérdező ismételt kérésének első szavát! Q.e.d.
2014. márc. 19. 09:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Jaja, én is észrevettem ám. Az élet apró örömei. :)

(Szóval a kérdező "rendes kislány", nem az a kis undok/bunkó, mint sokan, akik meg sem köszönik a segítséget, csak felháborodnak, hogy hogy meri valaki kritizálni a helyesírásukat.)

2014. márc. 19. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!