Aki ért a szolfézshoz! Valaki ismeri ezt a dalt?
Szolfézsból a modális hangsorokat vesszük. [link]
És igazából mindegyikre van példa a wikipédián,kivéve lokriszire.DE.Állítólag a szolfézs tanárom amikor ezeket tanulta,az egyik osztálytársa talált ti hangra végződő úttörő dalt.Melyik ez a dal?Ha nem tudjátok írjátok meg azt is,mert akkor lehet nincs is ilyen.Minden válasz fontos!
Ui.:Bocsi ha rossz téma
Csak jutna eszembe a címe, csak a dallam ugrik be. Szerintem itt nincs közte:
A szövegében van valami zeng az ének -szép az élet....nem emlékszek. Annak az utolsó hangja szerintem ti.
Kerestem kottát, de nem találok.
Viszont meghallgattam legalább ötször, ez NEM lokriszi hangsor, hanem sima lá pentaton. Ha szolmizálod, dóval kezdd, gyönyörűen kijön.
(Annyit sikerült "kinyomoznom", hogy a dal zeneszerzője Kodály Zoltán volt, így ez abszolút bele is illik a képbe.)
Akarsz egy kis korrepetálást? :D
Végighallgattam a linkeden a dalokat, egyik sem lokriszi. Ami hagyján, de a "kíséretek" a "tragédia" kategóriába esnek, mármint stílusilag...
A következő megrázkódtatás Vikidál Gyula volt az "Április 4-ről szóljon az ének"-kel, ezen a helyzeten rontott Nagy Feró a "Pajtás, daloljunk"-kal, aztán a Pa-dö-dő Reggeli tornája végleg betette a kaput.
Örülök, hogy jól indult a mai napom. :DDD
"Végighallgattam a linkeden a dalokat, egyik sem lokriszi."
Ha maga mondja....én csak a ti hang végződésre gyúrtam.
Nagy Ferónál max. negyed- és nyolcadhangokról lehet szó, kéne neki karácsonyra hangvilla. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!