Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen helyiség a kórházban a...

Milyen helyiség a kórházban a dekontamináló?

Figyelt kérdés
Talán nem a legmegfelelőbb kategóriába írtam, de úgy érzem ezt eléggé tájékozott emberek látogatják. Amíg a váróban ücsörögtem, láttam távozni holtat, de bevinni élőt is.
2014. márc. 10. 23:55
 1/6 A kérdező kommentje:
Elnézést: "távozni" szigorúan idézőjelben, tehát nem a saját lábán, hanem tepsiben. De ugyanakkor toltak be élő embert kerekesszékben. Csak kicsit láttam be, szinte egy raktárnak tűnt, színes, műbőr borítású matracok egymásra halmozva, elvétve egy vaságy. Szörnyű látvány volt, nem értettem a funkcióját, azt hiszem sosem felejtem el.
2014. márc. 11. 00:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A dekontaminálás jelentése fertőtlenítés,mentesítés :)
2014. márc. 11. 00:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem. Az élőn mit fertőtlenít? Milyen fertőzött élőket visznek egy ilyen helyre? Mert a hullát még csak megértem. Az élőre van egy elgondolásom, de azt nem vagyok képes megérteni, felfogni. Szeretném, ha valaki elmagyarázná. Foszlányokat olvastam a neten erről, de nem állt össze. Olyan, mintha sugárkezelteket tennének oda, de remélem félreértettem.
2014. márc. 11. 00:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! A Google nagy probléma lenne neked? Pedig azonnal választ kapnál a kérdésedre.
2014. márc. 11. 02:52
 5/6 anonim válasza:
Általában, sürgősségi vagy baleseti osztályokon láthatsz ilyet. Olyan élőket tolnak be ide, aki esetleg tetves, rühes, koszos, esetleg be van sz@rva-hugy0zva. Igen, főleg hajléktalanokat visznek ide be az ellátás előtt, de meg lennél lepve, hány szocotthonos beteget kell lefürdetni és rüh ellen kezelni. Az ilyen beérkező betegeket nem árt ilyen módon "előkezelni" hogy ne szennyezzék be a kezelő helyiségeket, ahol naponta rengeteg beteg megfordul.
2014. márc. 11. 09:06
 6/6 A kérdező kommentje:

Kedves 4. válaszoló: Minek áldozol időt válaszra, ha nem adtál hasznos választ, csak kioktattál?

Rákerestem természetesen, mindig azzal kezdek, de nem volt kielégítő és egyértelmű, mert a szóra keresve inkább sugárfertőzésről írtak, de a tegnap látottakból nem állt össze így a kép. Egyébként meg arra való az oldal, hogy kérdezzünk.

5. válaszolónak köszönöm, így már értem.

2014. márc. 11. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!