Az ECL és a TELC nyelvvizsga összevonható?
Igen, összevonható.
"A meglevő államilag elismert írásbeli vagy szóbeli nyelvvizsga-bizonyítvány bármelyik másik államilag elismert írásbeli vagy szóbeli bizonyítvánnyal együtt komplexnek minősül. A honlapunkon (www.nyak.hu) megtalálja a teljes kínálatot, olyat válasszon, amelyik ad ki külön írásbeli és szóbeli bizonyítványokat."
[link]
2014. márc. 7. 20:03
2/10 A kérdező kommentje:
3/10 anonim válasza:
Összevonhatod. Viszont ha német nyelvről van szó, akkor nem érdemes egy TELC szóbelivel elcseszni az ECL írásbelidet. Mert az ECL azért egy viszonylag erős nyelvvizsga, viszont a TELC szóbelije igencsak gyenge. De ez csak német nyelvből van így.
2014. márc. 9. 10:25
4/10 A kérdező kommentje:
Én pont úgy hallottam,hogy németből az ECL a leggyengébb (DSD a legnehezebb,aztán ÖSD,TELC,Emelt Érettségi,Goethe,ECL),és a TELC az sokkal jobb. Az ECL írásbelije majdnem annyira könnyű volt,mint a középfokú érettségim.
5/10 A kérdező kommentje:
És ha össze lehet vonni az ECL írásbelit a TELC szóbelivel,akkor inkáb arra megyek,mert nekem most minden rész sikerült,kivétel a hallás utáni. ECL-en beírogatós van,míg azért TELC-en igaz-hamis,karikázós meg ilyenek, ha jól tudom.
6/10 anonim válasza:
Hát azért a sorrenddel is van egy két hiányosság, de kétségtelenül a DSD a legnehezebb, de z is ér a legtöbbet. Érdemes lenne visszaolvasnod egy pár kérdést a német nyelvvizsgákkal kapcsolatban, a TELC-et nagyon sokan nem ajánlják, jogosan. Az az igazság, hogy a TELC nagyon gyenge nyelvvizsga lett. A szóbelije különösen. Éppen ez az, hogy a hallás utáni szövegértésnél csak R/F-van. Minimum egy önálló válaszadósnak is kéne benne lennie. A szóbeli része, már a "gáz" kategóriába sorolható. 5 téma van, abból csupán egyet kell bemagolnod és elmondanod!? Az angolosoknak még jól megvan oldva, van 25 tétel, és húznak. Nem ők választanak, hogy na én most ezt szeretném.
Jómagam nyelvtanárként is azt javaslom, hogy ne TELC-re menj. Nézd meg mondjuk a BME-t. Azt én is jól tudom, hogy az ECL-en talán a hallás utáni szövegértés a legnehezebb.
2014. márc. 9. 11:51
7/10 A kérdező kommentje:
Igen,az ECL-en minden könnyű volt,kivétel a hallás utáni. ÖSD-re mentem először,ott úgy izgultam a szóbeli részénél,hogy nem lett meg,csak az írásbeli,de hát külön meg nem ér semmit. Most ECL-en a hallás utánin buktam el,a többi itt is sikerült. De ha van egy ECL írásbelim meg egy Telc szóbelim,akkor azt még ugyanúgy elfogadják pl. diplománál komplexként,igaz?
igen, elfogadják, komplexnek minősül.
2014. márc. 9. 14:50
9/10 anonim válasza:
Be kell adnod egy kérelmet, és komplexnek minősítik majd. De én sem ajánlom a TELC-et főleg nem a szóbelijét. Magyarországon a TELC-nek van a leggyengébb szóbelije. Az írásbeli az még elmegy (mondjuk abból is hiányolom az önálló válaszadós kérdéseket), nade a szóbeli. Szerintem nézegess másik szóbeliset. Tudom, ez a legkönnyebb meg legegyszerűbb de nem mindig jársz vele a legjobban. Amit írtál sorrend, az egy kissé hibás. A TELC nincs annyira elől, és az ÖSD-sem. A Goethe van jóval előrébb. Egyébként az ÖSD-t egyelőre csak Ausztriába fogadják el, németországban nem. Szóval szerintem menj fel egy pár nyelvvizsga honlapjára, és nézd meg milyen a hallott szöveg értése. Gyakorlásnak nézz sok-sok filmet németül, szerintem sokat segít.
2014. márc. 9. 16:14
Nem kötelező beadnia kérelmet, ha külön van meg az írásbeli és a szóbeli, azt is úgy veszik, hogy komplex. Nekem is külön van az írásbeli és a szóbeli és nem kellett összevonatnom őket, simán elfogadták és megkaptam a diplomát.
2014. márc. 9. 20:16
Kapcsolódó kérdések: