Legyen szíves valaki oldja meg ezt a matekfeladatot?! (geometria, háromszög)
Tehát egy DERÉKSZÖGŰ háromszög egyik befogója 5, magassága 3 cm. Mekkora az átfogója?
Ez lenne a kérdés? (Az ábrádból semmi nem érthető! )
Igen pontosan ez a kérdés, az ábrából minden érthető. Van egy általános háromszöge, aminek tudja az egyik oldalát, az "átfogót" keresi, illetve tudná annak a derékszögű háromszögnek az oldalát (3), amivé kiegészítené az ismert oldal meghosszabbításával.
Részemről passzolom a kérdést, pedig jó vagyok az ilyen háromszöges feladatokban. negyed órát próbálkoztam, majd feladtam :D várom az okosabb emberek megoldásait.
#3: Lehet, valószínű hogy igazad van.
De ha nem a magasság=3, hanem úgy 3 ahogy #2 írja/feltételezi, és =szárú, ahogy Te feltételezed,
akkor x=gyök(90) xD
Nem csak "feltételezem", teljesen egyértelmű a rajzból is, hogy miről van szó... a kérdező is megerősítette, hogy NEM egyenlő szárú, ami szintén egyértelmű volt elsőre is. Mindegy.
Kérdező, légyszíves írd majd le a megoldást, mert érdekel a válasz, már betettem figyelőbe is a kérdést :) jöhet privátba is.
Ha nem egyenlő szárú, nem derékszögű, stb., akkor semmi esetre sem egyértelmű, nem megoldható.
Ugyanis 3 adatra van szükség egy 3szöghöz... :D
A megadott adatokból nem lehet kiszámolni.
Lásd: [link]
Attól függően, hogy hogy rajzolom fel, a te eredeti ábrádnak megfelel a piros, a zöld és a kék háromszög is. Mindegyiknek az egyik oldal 5 cm, a magassága 3 cm. Attól függően, hogy milyen szögben rajzolom be a háromszög másik két oldalát, attól függően x kb. akármekkora értéket felvehet 3,905… cm felett. Akár egy kilométer is lehet, ha kellően lapos az a háromszög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!