Hogyan lehet gyorsan és egyszerűen a törit megtanulni?
Szia:)
Egyetértek az előttem szólóval. Én úgy szoktam megtanulni, hogy kétszer-háromszor átolvasom a szöveget, figyelmesen. A történelem pont az a tantárgy, melynek tanulásánál zavaró tényező lehet bármilyen olyan külső zaj, ami elvonhatja a figyelmedet. Tehát lehetőleg olyan helyen tedd azt, ahol csend, és nyugalom van. Miután elolvastad, és kb. összeállt egy kép a fejedben az anyagról, írj vázlatot. A vázlat pedig nem azt jelenti, hogy kiírod az egész tankönyv szövegét, hanem, hogy megpróbálod kihámozni belőle a lényeget. Ami azért jó, mert amíg írod, addig is tanulod. Nekem általában ennyi mindig elég, de ha nem vagy benne annyira biztos, akkor olvashasd a vázlatot.!:) Remélem segítettem! Sok sikert!:)
szerintem a memoriapalota a legjobb..nezz utana... asszociacios modszer: en ugy szoktam, hogy elkepzelem az esemenyt az idopontot pedig szemelyekke alakitom akik valahol valamit csinalnak valamilyen szinben...minden szamjegyhez van egy nev, melo, hely es szin es ezeket kombinalom a szamok sorrendje szerint.. ebbol kepeket alakitok ki.
ha ez megvan akkor egy ismert helyre beteszem a kepeket a megtanulni kivant sorrendben(pl elkepzelem a sulit ahogy setalok benne s a falakon lognak ezek a kepek, vagy kitalalt szemelyek ott vonulnak fel adott sorrendben)
Nekem ez bejott...mondjuk az eleje nehez mig kitalalod a dolgokat, de aztan iszonyu konnyen megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!