Merre tovább? (matematika)
Szerintem elég az ha ezeket a feladatokat mindet meg tudod oldani:
Ha főiskolára/egyetemre akarsz majd menni (olyan irányba amihez kell a matek) akkor ajánlom az alábbi honlapot:
Az egyes fejezetek nagyon érthetően, barátságosan le vannak írva, feladatokkal, önálló tanulásra kitűnő, nem kell hozzá magántanár.
Ajánlott témakörök: Függvények, differenciálszámítás, integrálás.
Esetleg ha az utóbbi két témakör jobban érdekel, akkor ajánlani tudom Bárczy Barnabás: differenciálszámítás, Integrálszámítás c. könyveit.
Ezek is kiválóak önálló tanulásra.
Ha kell még szakirodalom, tudok ajánlani bőven.
Ja és még egy tény: A mai új matematika középiskolás tankönyvek, 80%-a selejt, silány minőségűek, garantált kínlódás velük a tanulás.
Ha mégis megvetettek veletek ilyen könyvet az nagy hiba, főleg az iskola részéről.
Antikváriumban még akad néhány jó könyv, 60-as 70-es évekbeli kiadásokat érdemes keresgélni.
Köszönöm a válaszokat, a honlapokat meg fogom nézni.
Éppenséggel nem olyan irányban akarok tovább menni, ami 100% matek, mivel informatikai pályán gondolkodom, de ahhoz sem árt, ha a programozásos részről beszélünk, meg amúgy is érdekel.
Antikváriumból tudtam szerezni egy Analízis könyvet, amelyre még az is rá van írva, hogy műszaki főiskolák számára. A halmazelméletet megértettem, és a sorozatok határérték számítását, ugyan kicsit kínlódva, de tanulgatom, és többnyire értem azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!