Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Százhalombattán miért lángolna...

Százhalombattán miért lángolnak kémények?

Figyelt kérdés
2009. dec. 3. 18:30
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
Mert alkoholt rá szokták önteni a tűzre. vagy benzint locsolnak a kályhába..
2009. dec. 4. 21:53
 2/9 A kérdező kommentje:

nem a vicc rovatban van a kérdés.

engem a válasz érdekel

2009. dec. 5. 05:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
azok nem kémények, hanem a kőolajfinomítás (krakkolás)során keletkező hulladékgázt égetik el.
2009. dec. 6. 17:22
 4/9 anonim válasza:
néha lángolnak a kémények, de az azért van mert kiég a bennük lévö korom. ezt nem szabad eloltani, meg kell várni még kialszik magátol. de ez mindenhol megtörténik
2009. dec. 7. 00:08
 5/9 A kérdező kommentje:

utolsó kettőnek köszönöm a választ. a hulladékgázt nem lehetne értelmesebb módon használni? pl áramfejlesztésre, vagy fűtési szezonban (távfűtés)?

ha a korom ég, akkor ez a hulladékgáz valószínűleg színtelen lánggal égne, nem is látnánk?

2009. dec. 7. 04:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet, mert igencsak bizonytalan a mennyisége. Van amikor relatíve sok van, de olyan is hogy alig-alig pislákol az a bizonyos fáklya. Az érdemleges energiatermelés feltétele az egyenletesen rendelkezésre álló energiaforrás. És ezek a fáklyák sajnos (?) nem olyanok
2009. dec. 7. 15:05
 7/9 A kérdező kommentje:
most már értem, köszönöm
2009. dec. 7. 15:37
 8/9 anonim ***** válasza:

kérdésedre kérdéssel válaszolok:

Hol látod az égő "kéményeket"?

2009. dec. 9. 21:16
 9/9 A kérdező kommentje:

a kérdésemben benne van: Százhalombattán. a 6-os út mellett autózva úgy tűnik, mintha égne a kémény/ek teteje.

de végülis kaptam választ. az olajfinomítás melléktermékeit égetik el ily módon. csak azt nem értettem, miért több néha, miért kevesebb égő "kémény", és miért kisebb a láng néha és néha miért hatalmas.

tulajdonképpen azt akartam tudni, miért változó a melléktermék mennyisége, és miért pocsékolják látszólag.

ha tudod, kérlek írd meg. érdekel

2009. dec. 10. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!