Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Informálnátok ukrán "Galícia...

Informálnátok ukrán "Galícia SS" hadosztály fogalmáról, tevékenységéről? (Lásd a kiegészítőt)

Figyelt kérdés
Kárpátalján élek.Eddig soha nem érdeklődtem eziránt de csak annyit tudok az adott hadosztályról hogy nem szívesen emlékeznek meg róla sem itt a Kárpátaljai magyarok sem pedig a Lengyelek,ennek az okát nem tudom ezért hálás lennék ha valaki informálna velük kapcsolatban.A kérdést azért tettem fel mert ma számomra ismeretlen okokból a facebookomon ennek a hadosztálynak a propagandáját kaptam hatalmas mennyiségben képekben és írásbeli módon az ukrán kurzustársaimtól melyben dicsőítik őket és a tevékenységüket.Lehetséges hogy ma ünneplik őket ezt nem tudom,elég szegényes a magyar google velük kapcsolatban.

#Galícia SS
2014. jan. 20. 12:26
 1/2 A kérdező kommentje:
Kihagytam az "az"-t a kérdés elején.Bocs.
2014. jan. 20. 12:31
 2/2 anonim ***** válasza:

A lengyelek azért nem szeretik, mert a II. világháborúban a németek ellen harcoló lengyel partizánokat öldösték, és ugye ilyenkor társul mellé a civil lakosság ellen való kegyetlenkedés is. Plusz a lengyelek meg az ukránok eleve nem szeretik egymást.

Most pedig főleg a (többek között magyarellenes) soviniszták karolják fel a jobb sorsa érdemes hadosztály emlékét. Így én is ellenszenvvel nézek minden ilyesfajta akciót, mert a II. világháborúban Európa különféle nemzetei egymás mellett harcoltak az SS-ben, most pedig ostoba sovinizmusban merül ki a jelenlegi rájuk emlékezni akaró ukránok mondanivalója.

2014. jan. 20. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!