Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lenne, ha felrobbanna az...

Mi lenne, ha felrobbanna az erőmű Pakson?

Figyelt kérdés
Azt olvastam Csernobilról, hogy közel sem volt akkora mértékű a katasztrófa, mint amennyire külföldi segélyt remélve beállította azt anno a Szovjet kormány. Mindössze 64 halálos áldozata volt. Ha ez Magyarországon történne, szerintetek mutánsokká változnánk?
2014. jan. 19. 09:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy "együgyű" kérdés. Mindenki mutáns fogantatásától kezdve, de új mutációkat már nem tud szerezni.
2014. jan. 19. 09:36
 2/5 Grielean ***** válasza:
100%
Ha sugárzás ér, az roncsolhatja a sejtjeidet, aminek szövetpusztulás, nagyobb dózisban halál is lehet a vége, de az tévhit, hogy te is sugárzóvá válnál tőle, és az is, hogy mutálódnál miatta.
2014. jan. 19. 09:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

> „Mi lenne, ha felrobbanna az erőmű Pakson?”

Az nagy gáz lenne, de elég nehezen fog ilyet csinálni.

> „Azt olvastam Csernobilról, hogy közel sem volt akkora mértékű a katasztrófa, mint amennyire külföldi segélyt remélve beállította azt anno a Szovjet kormány. Mindössze 64 halálos áldozata volt.”

Amennyire én tudom, inkább az volt a rossz Csernobilnál, hogy a szovjetek titkolni akarták, hogy elcseszték, és nem értesítették a környező országokat… Ehhez képest az International Journal of Cancer 2006-ban úgy becsülte, hogy összesen körülbelül 4000-en haltak meg a csernobili baleset következtében (amúgy itt egy sokkal súlyosabb erőmű baleset több, mint 100 000 halottal és sok millió kitelepítettel: [link] )

[link]

Részletesebben: [link]

> „Ha ez Magyarországon történne, szerintetek mutánsokká változnánk?”

Ahogy fentebb írták, mi már nem, viszont az ivarsejtjeink roncsolódása miatt a gyermekeknek lehet nagyobb eséllyel súlyos születési rendellenességük.

2014. jan. 19. 13:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi! A paksi atomerőmű biztonsági rendszere olyan, hogy még egy képzett reaktormérnök sem tudná elérni a vezérlőteremben a nukleáris robbanást.
2014. jan. 19. 17:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A paksi erőmű rendszere más, mint Csernobilban volt. Sokkal biztonságosabb.

Még akkor is nehezen robbanna fel, ha lebombáznák.

Ha viszont robbanna, akkor nagyjából az lenne, mint Csernobilban.

Amúgy engedj meg egy kérdést: hányadikos vagy?

Csak mert azt képzeled, hogy mutánsokká tudnánk változni.

2014. jan. 19. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!