Egyenletmegoldáshoz kellene sürgősen segítség, segitenétek nekem?
A legjobb megoldás, ha fotót készítesz a füzetedről, és azt feltöltöd egy nyilvános képmegosztó oldalra, a linket pedig bemásolod ide.
Ennek hiányában itt a törtvonal helyett a / jelet szoktuk használni; a hatványkitevőt ^ jellel jelöljük; a szorzást pedig *-gal, bár az most itt nem szükséges.
Az egyértelműség miatt pedig célszerű zárójeleket használni ott is, ahol különben nem kellene.
Tehát az egyenleted a leírásod alapján így néz ki:
(3b + 2) / (2b + 1) + (1 - 4b) / (2b - 1) - (2b)^2 / (4b)^2 - 1
De elképzelhetőnek tartom, hogy a végét (a kivonásjel után) inkább így gondoltad:
2b^2 / 4b^2 -1
(Két bénégyzet per négy bénégyzet mínusz egy; tehát csak a b-ket emeljük négyzetre; ha itt nincs zárójel a füzetedben, akkor ez a jó.)
Szóval melyik az igazi? :)
(3b+2)/(2b+1)+(1-4b)/(2b-1)-(2b^2-b)/(4b^2-1)
bocsi ha rosszul irtam, már belekavarodtam az előbb, ezt az egyeletet akartam leirni:D
Abban én nem is tudok segíteni. Ebben esetleg:
nagyon szépen köszönöm!:) ha időd engedi segitenél még 2egyenletbe? (x+3)/(x+1)-(2x-1)/(x-1)-(x-3)/(x^2-1)
(x^2-4)/(x+3):(x-2)/(x+3)-2
Hm. Mindennél jobb a LaTeX.
Tört: \frac{számláló}{nevező}
Hatvány: alap^{kitevő}
Stb. Megnézni pedig, ha muszáj, akkor a texify.com oldalon lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!