Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 17 éves vagyok, másfél évem...

17 éves vagyok, másfél évem van a gimiből, és pszichológus szeretnék lenne. Mit kell tudni egy pszichológusnak? És milyen esélyeim vannak hogy még sikerül bekerülnöm? Szlovákiában születtem, és itt a tanítás nem egyenlő a Magyarországival.

Figyelt kérdés
2013. dec. 13. 13:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Akkor kerülsz csak be, ha lesz emelt érettségid, kitűnő tanulmányi eredményeid, nyelvvizsgád. Akkor talán eléred a ponthatárt. Elég magas...
2013. dec. 13. 14:53
 2/12 A kérdező kommentje:
de az a baj,hogy én nem voltam tiszta egyes,vagyis nálatok toszta ötös :D
2013. dec. 13. 15:07
 3/12 anonim ***** válasza:
49%
Pedig jól jönne ha magyarból egyesed lett volna , mert a fogalmazásod elég gyatra. És mi az hogy "nem egyenlő" ? Olcsóbb, nívósabb az elvárásokban vagy a tanítási módszerekben? Ha az összehasonlítással foglalkoztál, akkor biztos találkoztál a pszichológusok által tanult tantárgyakkal is. De segít egy szlovákiai ismertető is: [link]
2013. dec. 13. 17:12
 4/12 A kérdező kommentje:
Képzeld egyesem volt magyarbol és jo lenne ha tanulnál egy kis illemet! Honnan veszed hogy ne lett volna egyesem. És képzeld el hogy nagyon másképpen tanítanak,tehát ami azt jelenti hogy más a tanítási rendszer. Például amíg nektek a hét minden egyes napján van magyar,addig nekünk 3,és még sorolhatnám.Kevés az óraszám,így kevesebbet tudunk átvenni.Te meg kímélj meg a beszólogatásaitdtól.
2013. dec. 13. 18:34
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezt javaslom átnézni: [link]

A felsorolt tárgyak közül kettőből kell érettségizni, abból legalább az egyik emelt szintű kell, hogy legyen.

Úgy tudom - bár pár éve már nem követem a felvételi-rendszer változásait -, hogy elég a két felvételitárgyból egy jó érettségit megírni, nem azon fog múlni, hogy hányas vagy mondjuk magyarból.

Egyébként meg semmi baj nincs a fogalmazásoddal. Van pár vesszőhiba, meg elvétve pár ragozási hiba, de ha bekerülsz egy magyar nyelvi közegbe, ahol nem csak pár nyelvórán találkozol a szabályos magyar nyelvvel, nagyon hamar eljutsz legalább arra a szintre, mint egy átlagos magyar.

2013. dec. 13. 19:01
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! És hát igen ez egy nagy probléma hogy hiába az anyanyelvem magyar,a szlovák oktatási rendszerbe ez van előírva,és ténleg heti három óra,amiből csak egy magyar nyelvtan,az elég kevés.De biztos voltam benne hogy lesz pár buta magyar aki ezt nem fogja felfogni,pedig ha fiygelmesen elolavssan,odaírtam hogy Szlovákia,azaz nem szeretik a magyarokat,tehát a magyar órákat is lecsökkentik úgy ahogy tudják.
2013. dec. 13. 19:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Tudod, én is magyar vagyok, ez a hazám, magyar az anyanyelvem, de sokszor már én szégyellem magamat azok miatt, akik a hű de nagy magyarságukkal villognak. A felvidéki magyar témát is csak addig hangoztatják, ameddig politikai ideológiát lehet belőle gyártani. Mihelyett ráakadnak egy felvidéki magyarra, már egyből ahol tudják, marják. Ameddig a magyarságukat kell bizonygatni, meg más ellen szélsőséges rigmusokat skandálni, addig aztán nekik szívügyük a felvidék, de ha találkoznak, akár csak virtuálisan egy valódi felvidéki magyarral, aki nyilván érthető módon hiába az az anyanyelve, leginkább a helyi dialektust beszéli, és nem az irodalmi magyart, már egyből fújognak. Bele se gondolva, hogy talán az az illető nem a műveletlensége vagy lustasága miatt nem tud irodalmi szinten magyarul.

Úgy gondolom, ezt összetéveszteni a máveletlenséggel nagyon nagy butaságra vall.

(Jöhet a sok "nagymagyar" nyelvtannáci lepontozni! Nem tud érdekelni.)

2013. dec. 13. 19:40
 8/12 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálatos,hogy sokan elfelejtik hogy a felvidék is egykor Magyarország területéhez tartozott. Mi nem tehetünk róla hogy itt húzták meg a határt,a Duna egy tökéletes határnak tűnt,mi meg kiszorultunk. Itt mi hülye magyarok vagyunk,Magyarországon pedig büdös szlovákok. Hol itt az igazság? Itt minket nem látnak szívesen,ha valaki nem tud szlovákul az már bűnt jelent. Olyan rendeletet is hoztak hogy hivatalos helyeken ( rendőrség,kórház) csak szlovákul szabad beszélni,hihetetlen hogy teljesen el akarják venni az anyanyelvünket. Aki meg annyira buta ,hogy ezt nem fogja fel,annak meg ajánlom átnézni hogy miről is szólt a Trianoni békeszerződés,ahol Magyarország elveszette területének 2/3át ,beleértve felvidéket is.
2013. dec. 13. 20:01
 9/12 anonim ***** válasza:

A második vagyok és engedjétek meg, hogy megvédjem magam.

Én is szlovákiai magyar gimibe jártam. Minden tantárgyunk tanítása (kivéve a szlovák nyelvet és irodalmat meg a németet) magyarul folyt, sőt magyarországi tankönyveket és szakkönyveklet (pl. Obádovics Matematika, Öveges Fizikai kisérletek, Vajda -Fürst Német nyelvkönyv) is szabad volt/kellett használni, nem beszélve a gazdag iskolai vagy városi könyvtárról. Ez a helyzet pár évvel ezelőtt állt fenn de remélem a szlovákiai magyar gimnáziumok ma is jól felkészítik magyar nyelvből diákjaikat. Ma még bővebb a választék az eszközökből.

Ne haragudj a kritikámért, nem akartalak megsérteni és nyelvtannáci sem vagyok. De azt nem tartom helytállónak, ha valaki azt mondja, hogy magyar környezetben,tizenkét év magyar- iskolai tanulmányai során nem tanították meg jól magyarul.

2013. dec. 13. 20:57
 10/12 A kérdező kommentje:
Én nem értek veled egyet! Az igaz hogy mivel magyar környezetben meg lehet tanulni magyarul,de ha egymás mellé állítanál egy magyar diákot és egy szlovákiai magyar diákot,találnál különbségeket. Márcsak abban ahogy beszélnek. És amint mondtam heti egy óra nyelvtanban,nem lehet sokmindent megtanulni.Fogalmazást például nem is írunk,ami szerintem egy nem rosz dolog. Valamint szövegértési feladatokat sem csinálunk,amit Magyarországon biztos vagyok benne hogy csinálnak,ugyanis az érettségi egy részét képezi. Második sorban már arról is szó volt,hogy a magyarok sokkal bunkobbak a felvidékiekkel,ami nem titok.
2013. dec. 13. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!