Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Meghaladható több évtizeddel...

Meghaladható több évtizeddel a tudomány a földön titokban?

Figyelt kérdés
A lényeg,hogy kb 5éve láttam egy felettébb megdöbbentő dolgot.Sokan hülyének néznének,nem szoktam ilyenekkel foglalkozni,mégis olykor eszembe jut ez hogyan lehetséges,ismerőseimnek sem mesélnék róla:D Szóval anno öcsémmel sokszor figyeltük az esti eget,műholdakat fürkészve,volt hogy 1óra alatt 10-15-öt is elkaptunk és ennél fogva versenyeztünk.Egy este kinézve az ablakon,megláttam jó magam egy műholdat.Gondoltam megvárom az a pár másodpercet míg látszik,majd megyek eszek valami tartalmasat.Erre mikor elment,az fejem fölött az eresznél mintha villanást láttam volna.Egyböl az jutott eszembe,hogy csak a csillag fénye látszódhatott úgy.Erre mikor már tényleg mehetnékem volt előttem a horizonton is volt egy villanás szerű.Majd nagy megdöbbenésben részesültem:én láttam egy repülőt!Nem ufót stb.,egyértelműen földi szerkezetet.Nagyon alacsonyan lebegett egyhelyben,hófehéren szinte világított mintha a környezete tenné olyan élénké.Majd pár másodperc után,hangtalanul,csúzliból kilöve elment.Vadászgép alakja volt,csíkot húzott maga után,felettem ahogy elment látszott a futómű ajtaja.Az kérem nem ufó volt,azt emberek csinálták!Létezik ilyen? :D

2013. dec. 4. 19:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagyon sokszor előfordult, hogy valaki akár évszázadokkal is meghaladta az akkori tudományt (pl. Heron gőzgépe az ókorban).

Ezzel együtt azért lehetett érzékcsalódás, amit láttál.

2013. dec. 4. 19:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Simán meghaladható.

De az ilyen találmányokat sosem fogják nyilvánosan megmutatni, mert háború törne ki az országok között a technológia megszerzésére vagy megsemmisítésére.

2013. dec. 4. 20:00
 3/4 anonim ***** válasza:
A hosszabbik részt inkább nem firtatnám, de szigorúan a kérdésnél maradva: Az aktuálisan elérhető csúcstechnológia és a legújabb kutatási eredmények mindig meghaladják azt, ami az átlagemberhez eljut. Nyilván egy része józan paraszti ésszel is érthető okokból (még tesztelés alatt álló prototípust nem kapsz a boltban), gazdasági szempontból (jobban megéri fokozatosan bevezetni az újdonságot, mint kapásból csúcsteljesítményen, aztán lesni ki a fejünkből, hogy mi legyen a következő lépésünk), vagy szimplán csak azért, mert a legújabb kutatási eredményeket még nem tudjuk, hogy a fenébe fogjuk átalakítani valami gyakorlati haszonnal bíró találmánnyá.
2013. dec. 4. 22:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha az arabok feltalálnának - vagy hozzájutnának - egy jó alternatív energiaforrást/hoz, mennyire kapkodnának

nyilvánosságra hozni?

Ha valaki kitalálna egy gyors faktorizáló algoritmust, - aminek hiánya a titkosítás alapja, - a hadügy vajon

nem tenné-e rá a kezét, és féltve őrizné, titokban tartaná?

2013. dec. 5. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!