Az adrenalinnak milyen hatása van pontosan az idegrendszere és hogyan éri el azt?
Az idegrendszert csak az pörgeti fel hogy rengeteg oxigén és cukor jut az agyba és a test minden pontjába amitől fel pörög?
közvetlenebb hatása akkor nincsen rá?
Nem olvastam a válaszokat,de...
Az adrenalin hatása elég bonyolult dolog. Nem értenek egyes dolgokat ezzel kapcsolatban. Írni tudok róla, elég közel áll hozzám ez a vegyület, mint természetes, mind szintetikus formában.
A természetes részét az extrémsportok által tapasztaltam. Sokféle extrémsportot kipróbáltam. A közös pont mindegyikben az adrenalin. Ez egy, a mellékvesékben termelődő hormon. A szervezetedben egyfolytában termelődne, ha egy gátló hormon ezt nem akadályozná. A szervezet azáltal szabadít fel adrenalint, hogy ezen gátló hormon termelését visszaveszi. Nagyobb koncentrációban erős fájdalomcsillapító is. Kikapcsol bizonyos dolgokat a "túlélés" érdekében. Hatásmechanizmusát pontosan nem ismerik, mint például az LSD esetében sem.
Van szintetikus formája is, ez az efedrin. Intravénásan adagolva kábítószerként használják, egyes orrspray-k is tartalmazzák. Hatására kiélesednek az érzékszervek, fáradtságérzet elmúlik, fájdalomingereket figyelmen kívül hagyja az agy.
Meglehetősen addiktív dolog, a sok extrémsportos igazolja ezt.
Orvoslásban is használják, a szív újraindításában van nagy jelentőssége.
Ha van kérdésed még, írj. Hatásáról, előnyeiről és hátrányairól tudok írni, mind a szintetikus, mind a természetes bevitel esetén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!