Mennyi idő alatt fagy meg?
Láttam egy kísérletet youtube-on, kipróbálom. Beraktam egy fél literes cola-t a mélyhűtőbe 17:30 kor ( most 1,5 oraja van bent). Mar lehülhetett 0 fog alá? Mert alvileg nem szabad keményre fagynia és nem tom mikor vegyem ki.
--20 fok van a mélyhűtőbe
-0,5 liter cola
1,5 L-es nekünk 2 óra alatt fagyott meg, de ez hűtőnként más és más.
Ezért érdemes több mintát berakni (ásványvizet), és negyed órás intervallumokban kiszedni 1:30 és 2:30 között.
Otthoni hűtőben nem igazán fogod tudni túlhűteni a vizet. Egyrészt a hűtő ha beindul, rezeg annyira, hogy ezen mechanikai behatástól azonnal megfagy a túlhűtött víz. Másrészt a víz sem tudom, honnan került a palackba, de ha bármilyen kis apró szennyeződés is van benne (akár szabad szemmel nem is látható méretű), az beindíthatja a fagyási folyamatot. Harmadrészt az üveged belső felületén lévő aprócska karcolás is elegendő a fagyási folyamat beindulásához.
Néhány tized fokkal talán túl lehet hűteni a csapvizet vagy ásványvizet, ennyi hőmérséklet-esés pedig néhány perc alatt is bekövetkezhet, tehát igen nehéz eltalálni a megfelelő időpontot.
Septic - próbáltad, vagy okoskodsz? :)
Én már többször bemutattam a kísérletet, és mindig összejött.
Fél literes kólához talán elég 1.5 óra is.
Próbáld sörrel.
-5 fokra le lehet rántani bontatlanul, aztán ha leveszed a kupakot, felülről lefelé befagy fenékig 3-4 másodperc alatt.
Sörrel??? Csakis kólával vagy vízzel!
Apage satanas!
:-)
Capricorn:
Nyugi, ha ledugózva hagyod kiolvadni, iható marad. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!