Az igaz, hogy a balkezesek gyorsabban tudnak mindent megtanulni a jobbkezesekhez képest?
Azok a balkezesek, akikre ráerőltették a jobbkezes használatot, azok bal kézzel sokkal ügyesebbek abban, amit jobbal megtanultak. Ez bizonyított.
De amit te mondasz, szerintem egyén függő.
Nem néztem utána, de szerintem nem igaz, legalábbis a saját környezetemben élők esetében.
Ahogy már írták is, ez egyénfüggő. (A veleszületett képességek, készségek a döntők, ill. a tanultak is.)
Ha pedig az írást vesszük, ott a balkezesek kifejezetten hátrányban vannak, így az írástanulás nehezebb, lassabb folyamat, több időt és energiát igényel. Egyrészt nehezebb a balról jobbra haladás (az olvasásnál is); másrészt a ceruzát/tollat nem "húzni" kell, hanem "tolni". Plusz az író kéz eltakarja a már leírt szöveget - erre megoldás lenne a füzet/lap elforgatása, de nem igazán szokták alkalmazni.
A szokásos optimista hozzáállásod, Wadmalac... :)
Pedig a gyerekek egy jó része még egy picit sem hajlandó kínlódni, küszködni azzal, ami nem érdekli, tehát egyszerűen nem tanulja meg, mert a gondolkodás ilyenkor fáj ám...
Nem igaz.
Én balkezes vagyok, de pl. nyelvtanulás sokkal nehezebben megy, mint a bátyámnak, aki viszont jobbkezes. Viszont a logikai készségem jobb, mint az övé.
De mindenesetre általánosságban nem lehet ilyet mondani, hogy a balkezesek gyorsabban tanulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!