Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az igaz, hogy a balkezesek...

Az igaz, hogy a balkezesek gyorsabban tudnak mindent megtanulni a jobbkezesekhez képest?

Figyelt kérdés

2013. nov. 10. 19:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudom. Még soha nem voltam jobbkezes.
2013. nov. 10. 19:33
 2/13 anonim ***** válasza:
Én pont, hogy sokkal nehezebben tanulom meg.
2013. nov. 10. 19:53
 3/13 anonim ***** válasza:

Azok a balkezesek, akikre ráerőltették a jobbkezes használatot, azok bal kézzel sokkal ügyesebbek abban, amit jobbal megtanultak. Ez bizonyított.

De amit te mondasz, szerintem egyén függő.

2013. nov. 10. 20:12
 4/13 anonim ***** válasza:
95%

Nem néztem utána, de szerintem nem igaz, legalábbis a saját környezetemben élők esetében.

Ahogy már írták is, ez egyénfüggő. (A veleszületett képességek, készségek a döntők, ill. a tanultak is.)

Ha pedig az írást vesszük, ott a balkezesek kifejezetten hátrányban vannak, így az írástanulás nehezebb, lassabb folyamat, több időt és energiát igényel. Egyrészt nehezebb a balról jobbra haladás (az olvasásnál is); másrészt a ceruzát/tollat nem "húzni" kell, hanem "tolni". Plusz az író kéz eltakarja a már leírt szöveget - erre megoldás lenne a füzet/lap elforgatása, de nem igazán szokták alkalmazni.

2013. nov. 10. 21:22
 5/13 Wadmalac ***** válasza:
100%
Én, mint kétkezes, Q gyorsan megtanultam mindent, ami érdekelt és nagyon lassan, kínszenvedéssel mindent, ami nem. Ezzel szerintem minden gyerek így volt, bal-jobbkezességtől függetlenül. :)
2013. nov. 11. 08:13
 6/13 anonim ***** válasza:

A szokásos optimista hozzáállásod, Wadmalac... :)

Pedig a gyerekek egy jó része még egy picit sem hajlandó kínlódni, küszködni azzal, ami nem érdekli, tehát egyszerűen nem tanulja meg, mert a gondolkodás ilyenkor fáj ám...

2013. nov. 11. 18:56
 7/13 anonim ***** válasza:
Az írással nekem is sok bajom volt.
2013. nov. 11. 20:07
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem igaz.

Én balkezes vagyok, de pl. nyelvtanulás sokkal nehezebben megy, mint a bátyámnak, aki viszont jobbkezes. Viszont a logikai készségem jobb, mint az övé.

De mindenesetre általánosságban nem lehet ilyet mondani, hogy a balkezesek gyorsabban tanulnak.

2013. nov. 27. 16:53
 9/13 anonim válasza:
Nem voltam soha jobbkezes, de marha gyorsan tanulok. Igazából érettségire semmit sem készültem és szinte mindenem 90% felett lett (kivéve a fizika emeltem, dühös is vagyok miatta).
2013. nov. 27. 22:23
 10/13 Wadmalac ***** válasza:
Nemrég volt az indexen egy cikk, amiben az állt, hogy az agyféltekék közti feladat-megosztás igazolt, de a bal- és jobbkezesség nem jelent dominanciát a bal- vagy jobb félteke egyéb képességeiben is. A működés közbeni feladat-megosztás mindenkinél kb. 50-50%-os. Egyáltalán a domináns agyfélteke elmélet megdőlni látszik.
2013. nov. 28. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!