Hány olyan hibakusa volt aki azért nem lett nijú hibakusa, mert nem élte túl Nagaszakit?
látom unatkozol...no sebaj:)
itt a cikk, a közepén beszélnek erről, ki is másolom külön.
a cikkből...
"Az atomtámadások túlélőinek Japánban külön neve van: a hibakusa szó ’robbanás által érintett ember’-t jelent. Azt a 165 embert pedig, akit sorsa Hirosimából a bomba robbanása után Nagaszakiba vezényelt és mindkét atomtámadást túlélte nijú hibakusa, azaz ’kétszeres hibakusha’ névvel illetik."
a cikk szerint 165 hibakusha ment át nagaszakiba, és ott is túlélte a bombát, ők lettek a nijú hibakushák.
de itt a nijú hibakushákat úgy említik, mint akik túlélték a robbanást, de az nincs feltüntetve, akik átmentek nagaszakiba, de azt már nem élték túl, rájuk úgy látszik nem találtak ki külön kifejezést!
még egyszer átolvasván a kérdésedet, ez egy önellentmondás.
az előbb kifejtettem már nagy részét, de te azt kérdezed, h hány hibakusha lett nijú hibakusha , mert nem élte túl nagaszakit...nos csak az lett nijú hibakusha aki túl élte a második robbanást mis, mert a nevében benne van a kérdésedre a válasz, ...aki másodszor is túlélte a bombát.
Ahhoz azt kéne tudni, hogy hány hirosimai hibakusa ment át Nagaszakiba (500? 1000? 5000?). Mivel azt tudjuk, hogy 165 nijú hibakusa volt, ezt ki lehet vonni az előbbi számból. A többiek Nagaszakiban haltak meg. Sajnos mivel az első számot nem tudjuk, így a második nem számolható ki, msx becsülhető.
Én úgy becsülném, hogy megnézném a Nagaszakit túlélők arányát a teljes populációhoz, és feltenném, hogy a többiek is ebben az arányban haltak meg.
Ezen link szerint kb 240000 japán volt a városban:
És kb 160000 japán hibakusa van, ami pont 2/3.
Ez alapján én úgy becsülném, hogy kb 250-en mehettek át a városba, ebből élt túl 165.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!