Mi éget el jobban? 100°C viz vagy 100°C gőz?
Figyelt kérdés
A válaszokat legyetek szivesek indokoljátok meg!2013. nov. 7. 19:19
2/9 A kérdező kommentje:
Ugy értem hogy melyiktől sérülsz meg jobban? égési sérülés...
2013. nov. 7. 19:26
3/9 anonim válasza:
a víz mert az nagyobb területen éri azt a testrészt amiben éppen benne van
4/9 anonim válasza:
kérdezd meg BArtost :)) ő biztos tudja
5/9 anonim válasza:
A víz nem éri nagyobb területen, mitől is lenne nagyobb a terület? Viszont valóban a víztől, mert az sokkal sűrűbb (másodpercenként sokkal több molekulával kerülsz kapcsolatba).
6/9 anonim válasza:
A gőz fajlagos hőtöbblete ( /kg ), többszöröse a vízének, de viszont általában a víz súlya is sokszorosa
a gőzének - mármint az a mennyiség, ami megéget.
Tehát általában a víz - kivéve, ha nagy nyomású gőz fúj rád...
7/9 anonim válasza:
Én nem tudom, de tapasztalatból tudok beszélni:
- Szaunában voltam, ahol 90°os volt a gőz, nem égtem meg.
- édesanyámat a 60°C víz fölé rakja a kezét 10 cm-re és hólyagos lesz a keze.
Következtetésem, hogy ez egyénenként változik. De a vízre tippelnék.
8/9 anonim válasza:
Attól függ hogy azonos térfogatú, vagy tömegű a két formája a víznek. Az előbbi esetén, a víz mert folyékony állapotban és sokkal több vízrészecske éri mint gáz, utóbbi esetben a gáz halmazállapotú éget jobban a nagyságrendekkel nagyobb fajhő miatt. Persze ha egy konkrét részfelületre koncentrálunk. Ha az egész testre kapod, a vízgőz nagyobb felületet roncsol, tehát még azonos tömeg esetén is rosszabbul jársz.
9/9 anonim válasza:
Nem a fajhő a nagyobb (az kb fele akkora a gőz esetében, mint a víznél), hanem a párolgáshő miatt, amit megkap a bőr, amikor lecsapódik rá a gőz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!