Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Fizikailag hogyan volt lehetsé...

Fizikailag hogyan volt lehetséges hogy megálmodtam a jövőt?

Figyelt kérdés
Nem egyszer fordult már velem elő, hogy álmodtam valamit és néhány nap múlva az a dolog megtörtént. Teljesen jelentéktelen, hétköznapi dolgok. Ez hogyan lehetséges?

2013. nov. 6. 05:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Teljesen jelentéktelen, hétköznapi dolgok."

Ez egyáltalán nem furcsa. Az is lehetséges, valószínű(?), hogy ezeket a hétköznapi eseményeket több száz,

vagy ezer variációban megálmodtad, de csak arra emlékszel, ami hasonlít -

az agyad összekapcsolja, felismeri.

Furcsa akkor lenne, ha rendkívül ritka eseményekről lenne szó, ami mégis bekövetkezik, pl: ötösöd van a lottón,

ismerősöd fejére tégla esik, vagy egy megálmodott 7-8 jegyű szám felbukkanása.

2013. nov. 6. 12:16
 12/20 anonim ***** válasza:

Igazi tudományos válasz még nincs, csak elméletek. Az ezotéria meg összehord tücsköt, bogarat. A rejtély még egyelőre rejtély marad.

Én gyerekkoromban az Alien film egyik részletét álmodtam meg - sz*r volt. Hosszú évek múlva ismertem rá a jelenetre. A hajó hengeres forma volt, de a többi részlet stimmelt, űr, veszély, hajó elhagyása, "Anya", stb.

Következtetés: A jövőt mutató álom nem feltétlenül valós eseményt mutat be, lehet film, könyv, számítógépes játék, ami majd erős érzelmi hatást gyakorol rád.

2013. nov. 6. 14:49
 13/20 anonim ***** válasza:

Butcher mert ma nem lehet ezt megmagyarázni, még valóságos csak nem ismert !

A fizika még a 3Dimenziónál tart és lehet az a 4dimenzió

2013. nov. 6. 15:23
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem hasonló dolgot álmodtam, hanem konkrét dolgot. Lehet hitetlenkedni, de én úgyis tudom hogy igazat írtam ezért ez számomra jelentéktelen. Mivel a relativitáselmélet szerint nem lehetetlen az időutazás, ezért a dolognak ehhez lehet köze. Lehet az agy egy olyan frekvencián is tud működni, ami gyorsabb mint a fény, így időutazást tud megtenni a jövőben, bár nyilvánvalóan ez elég furán hangzik. Tudományos magyarázatot keresek, már több fizikussal is felvettem a kapcsolatot, és gondoltam meg kérdezem itt is, hiszen miért ne?
2013. nov. 6. 20:43
 15/20 anonim ***** válasza:

"Nem hasonló dolgot álmodtam, hanem konkrét dolgot. Lehet hitetlenkedni, de én úgyis tudom hogy igazat írtam ezért ez számomra jelentéktelen."

Mégsem írtad le, hogy mi az a konkrét dolog, valszeg mer tudod, hogy meglehetősen nevetséges. Innentől kezdve valóban jelentéktelen.

"Mivel a relativitáselmélet szerint nem lehetetlen az időutazás, ezért a dolognak ehhez lehet köze."

Köze sokmindennek lehet sokmindenhez.

"Lehet az agy egy olyan frekvencián is tud működni, ami gyorsabb mint a fény, így időutazást tud megtenni a jövőben, bár nyilvánvalóan ez elég furán hangzik."

Hogyne. Ez nem furán hangzik, ez egy orbitális baromság.

"Tudományos magyarázatot keresek, már több fizikussal is felvettem a kapcsolatot, és gondoltam meg kérdezem itt is, hiszen miért ne?"

És nem röhögtek ki nagyon? :D

Ezeknek a jövőbelátó megérzéseknek mind pszichológiai oka van, semmi köze a fizikához.

2013. nov. 6. 20:55
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem röhögtek ki, mert tudják hogy ez egy valós jelenség. Ennek semmi köze a pszichológiához, itt nem illúzióról van szó, a jövőbelátás egy valós dolog amire jelenleg nincs pontos magyarázat. Egyébként amikor régen valaki azt mondta hogy a Föld kerek akkor mindenki kinevette, tehát ez alapján egyébként sem érdemes túl messze menő következtetéseket levonni.
2013. nov. 17. 02:42
 17/20 anonim ***** válasza:
48%

Na játszunk el a gondolattal!Szóval van egy olyan "hullámhossza" az agynak ,ami gyorsabb a fénynél,és emiatt ez előreutazik az időbe,és ezt te látod a jelenben.

Javíts,ha félreértettem volna.

Leírom mi a baj ezekkel:

-Az agyban nem elektromágneses hullámok cikáznak,hanem ingerületi állapotok.Ezek azt jelentik hogy egy neoron sejthártyájának belső falán megváltozik az addigi töltés ,és a külső fal töltése.Ez az ionok agyban való áramlása,melyek mindenféle neurotranszmitter anyagok felszabadulásához,és végső soron agyi funkciókhoz vezetnek.Egy neurológus persze találna még az én megfogalmazásomban is hibát,de nagyon nagyon nagyon nagy vonalakban ez történik az idegsejtek közt.

Ezért az agyfolyadékban való terjedési sebességet kell ennünk,mert ezzel a sebességgel terjednek a potenciálkülönbségek az agyban.Ez azonban meg se közelíti a fény vákuumban való sebességét.Nem hogy túllépné azt.Szóval az állításodnak már a gyökere is ki van lőve,az agyban nem így történnek a sejtek közti közlések,és nem ekkora sebességgel,mint ahogy azt te állítod.

-A fénysebesség elérése tömeggel rendelkező test esetében lehetetlen.Kétlem hogy az agyadban bármelyik anyag elérné ennek a sebességnek csak a 10%-át.

-Az agy nem tudna ennyi energiát előállítani,már csak a fénysebesség megközelítéséhez sem.Tudniillik,az agy kémiailag kötött energiából él,például a glükóz felbontásából (magyarul a szőlőcukorból szerez energiát)Ahhoz hogy a fénysbességet elérjük,megközelítsük,soha nem lesz elég energiánk.A leg sci fi orientáltabb elméletek alapján is több száz milliárd csillag összenergiáját kéne egy kis térrészbe fókuszálni,hogy mondjuk egy űrhajót felgyorsítsunk 299 000 km/s körüli sebességre.

És ezek az elméletek már a magfizikai energiákkal számolnak mint a fúzió.Közük nincs a kémiai energiákhoz.

Erősen kétlem hogy a te fejedben több Tejútrendszernyi energia van raktározva cukor formájában.

-Ráadásul elméletileg visszafelé indulnál el az időben ha túllépnéd a fénysebességet,szóval kétlem hogy előrelátnál bármit is.

Hu,szerintem minden lehetséges szempontból cáfoltalak.

UI.:Ha energiád engedi kérdező,leírhatnád hogy a "kapcsolatot felvett "fizikusok"" mit mondtak neked.Egyáltalán kik ők?

És továbbá leírnám a modern agykutatás válaszát a hozzád hasonló Déja vu élményt átélőkre is:Ez az érzet,miszerint már láttunk előre valamit a múltban,abból ered hogy a szemünkbe érkező inger a látóidegeken milyen gyorsan jut el az agyba.

Szóval:Tudjuk hogy a két szemünk,kicsi (tényleg nagyon kicsi) időkülönbséggel közli a látott dolgokat az agyba.Ez olyan mintha egy startvonalról kettő totál ugyanolyan versenyautó indulna,egy másodperc különbséggel.

Ez az egy másodperc különbség tökéletesen elegendő az agynak,hogy tévesen két külön időben érzékelt információnak vélje a két ingert.

Az elsőnek beérkező inger az agy számára előbbinek fog tűnni,a második ingerhez képest,ezért az első egy emlékként fogja kezelni.Ebből származik az a téves gondolat,hogy te ezt már láttad,vagy átélted máskor is.

Velem ez heti rendszerességgel előfordul,főleg tömegközlekedésen.

Remélem mindenkinek kimerítően sikerült válaszolnom.

2013. nov. 17. 14:31
 18/20 anonim ***** válasza:

"Egyébként amikor régen valaki azt mondta hogy a Föld kerek akkor mindenki kinevette, tehát ez alapján egyébként sem érdemes túl messze menő következtetéseket levonni."

Ez azért volt így mert aki nem nevetett az ment ugyanúgy az inkvizíció elé.

Mint a Rákosi korszakban:Aki nem vigyorgott elég szépen a pártelnökúrra,az szépen ment a KGB egyik tömlöcébe.

2013. nov. 17. 14:36
 19/20 A kérdező kommentje:

Az agy működéséről aránylag nagyon kevés információ áll rendelkezésre. Egyáltalán a lélek létezését sem sikerült még tudományosan megmagyarázni, pedig nem egy ember számolt már be olyan halálközeli élményekről, vagy olyan eseményekről amikor kómában volt és az agya nem is végzett ehhez szükséges tevékenységeket stb. Ezek még mind nagy kérdőjelek. Nem vagyok orvos, sem fizikus, informatikus vagyok és csupán logikus magyarázatot próbálok találni, figyelembe véve a különböző összefüggéseket és a saját tapasztalataimat.

Nem a klasszikus "Déjà vu" jelenségről van szó. Egyszer például álmomban az egyik ismerősöm egy watt energiaitalt hozott magával melóba. Csak hogy legyen egy konkrét példa is. Másnap ez valóban megtörtént, és pont ugyanott álltam mint álmomban, az egész szituáció teljesen ugyanaz volt, és nem csak akkor ugrott be hogy jé ezt álmodtam, hanem már előtte is gondolkoztam ezen. Az illető sosem szokott energiaitalt inni, legalább is én erről előtte nem tudtam, és konkrétan megálmodtam az ital márkáját, ezért akármilyen furán hangzik de ez nem lehet véletlen.

De mondok jobb példát is. Még 2006-ban amikor a foci vb döntő volt, azt álmodtam hogy Zidanet kiállítják, és hogy 1:1 lesz az eredmény, a tizenegyesekben pedig az olaszok nyernek. És ez mind bejött. Ez pláne nem lehet véletlen. Előtte még az ismerőseimnek is mondtam ezt az álmomat, és ezt ők is alátámasztották. Én tudom hogy igazat beszélek, és nem képzelődök, ezért igenis ki kell mondanom hogy lehetséges a jövőbelátás. Van egy barátom aki elég magas szinten tanul fizikát az egyetemen, és amikor mondtam neki ő is azt mondta h nincs ötlete ez hogyan lehetséges, de megpróbált magyarázatot találni, ami neki sem sikerült. Lehet az agynak az egészhez tényleg semmi köze, legalább is a tudomány jelenlegi állása még nem ismeri az emberi szervezet/agy/mentalitás/lélek nevezzük bárminek ezen részét.

2013. nov. 18. 07:28
 20/20 A kérdező kommentje:
Persze amiről én beszélek az már inkább filozófia mint tudomány, de valahol el kell kezdeni.
2013. nov. 18. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!