Mit csináljak? Egyszerűen nagyon hülye vagyok matekból
mindenből ötös vagyok (kivéve fizika mert az négyes)de a matekot egyszerűen nem birom megérteni.járok különtanárhoz is de egyszerűen nem megy.most kettes vagyok belőle de szeretnék egy hármas lenni mert akkor nem kerülök be egy jó gimibe. mit tegyek még ezen kivül?
hetedikes vagyok egyébként
Nézd át alaposan ezt a két oldalt:
Ha a tünetek közül több is jellemző rád (vagy jellemző volt kisebb korodban, pl. az ujjon számolás még 2. vagy 3. osztályban is), akkor elképzelhető, hogy diszkalkuliás vagy. Ez esetben szólj a szüleidnek és/vagy az osztályfőnöködnek, hogy kérjenek szakvizsgálatot a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálatnál.
Nem kell megijedned, a "diszek" (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) részképességzavarok; azaz normál értelmi képességű gyerekek/felnőttek problémái, nem értelmi fogyatékosságot jelent. Esetedben (is) pont az a "gyanús", hogy minden tantárgy jól megy, csak a matek nem.
Ha a szakértői bizottság megállapítja a diszkalkuliát, akkor könnyítéseket fogsz kapni matekból, pl. használhatsz számológépet, vagy több időt kapsz a dolgozatok megírására stb.; és még az érettségi vizsgáid közül is kihagyhatod a matekot, ill. választhatsz helyette valami mást, a felsőfokú tanulmányokhoz ugyanúgy beszámítják.
Ha nem jellemzőek a tünetek, akkor valami más probléma lehet a háttérben.
Jelezz vissza, légy szíves, hogy mire jutottál (kb. hány tünetet tapasztalsz magadon). Plusz kérdés: fizikából a számolós, képletbehelyettesítős feladatok miatt vagy négyes?
Nincs olyan hogy nem tudod a matekot,minden akarás és gyakorlás kérdése
Valószínű különtanárnál is csak bambulsz ki a fejeden és várod hogy a szádba repüljön a sültgalamb
Fogj egy feladatgyűjteményt,lehetőleg olyat amiben pár feladat le is van vezetve,és a megoldások is ott vannak a végén
Kezd el csinálni a feladatokat,és mindig ellenőrizd le a megoldásoknál hogy jó e amit csináltál,ha nem jött ki az eredmény variáld a feladatot,próbálj meg rájönni mit rontottál el
Egy idő után ezzel a módszerrel biztosan menni fog
Amúgy ha megnyugtat gimiben végig éppen hogy 2essel csusszantam át szinte minden évben,úgy gondoltam ez engem nem érdekel,nem tudom stb.. aztán 12ben fogtam föl hogy bizony e nélkül én semmire sem fogok jutni,kizárt hogy matek nélkül hasznos szakon tanulhassak egyetemen,és azonnal tennem kell valamit
Bele is vetettem magam,az összes előző évi érettségit végigcsináltam,nagyon megszerettem a matekot,és 100%ra sikerült megírnom belőle az érettségimet
Írhattad volna pontosabban is, hogy mennyi az a "pár". Mindenesetre ez és a fizikáról írtak alapján _mindenképpen_ azt javaslom, amit írtam előzőleg: irány a szakszolgálat, kérjetek mielőbbi vizsgálatot.
Ha diszes vagy, akkor se leszel ötös matekból külön _speciális_ segítség nélkül, ha vért izzadsz a matektanároddal és a különtanároddal együtt. Hétfőn telefonáljatok be a nevtanba, meg fogják mondani, hogy milyen papírokat kell bevinni; minél előbb megvan a vizsgálat, annál hamarabb lesz eredmény, és majd attól függően lehet továbblépni. (Kell majd egy pedagógiai vélemény is, amiben a tanárod leírja, hogy ő milyen problémákat tapasztalt. Én csak azt nem értem, hogy miért nem küldtek el vizsgálatra már alsóban...)
Írj majd időnként, légy szíves, hogy mi történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!